Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

10 najpomembnejših stvari pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo – BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK

 BREZPLAČNI PRIROČNIK SI LAHKO PRENESETE TUKAJ 

Kljub temu, da v glasbeni šoli Amarilis nismo pristaši sprejemnih preizkusov, saj ti velikokrat niso pravi pokazatelj otrokovih sposobnosti,  smo za vas pripravili nekaj nasvetov in napotkov, kako k njim pristopiti in jih uspešno opraviti, v kolikor se boste z njimi srečali na kateri izmed državnih glasbenih šol.

1. KAJ JE GLASBENA ŠOLA?
2. KATERE INSTRUMENTE SE V SLOVENIJI LAHKO UČIMO?
3. KAKO SE ODLOČIMO ZA PRAVILNO IZBIRO INSTRUMENTA?
4. KATERE FIZIČNE PREDISPOZICIJE POTREBUJE OTROK ZA DOLOČEN INSTRUMENT?
5. KAKO OTROKA PRIPRAVITI NA SPREJEMNI PREIZKUS?
– Zakaj obstajajo sprejemni preizkusi?
– Kdaj je najprimernejši čas za opravljanje sprejemnega preizkusa?
– Kako poteka sprejemni preizkus?
– Zakaj sprejemni preizkus kljub vsemu ni vedno pozitivna stvar?
6. SE LAHKO TUDI ODRASLI VPIŠEJO V GLASBENO ŠOLO?
7. KAKO POTEKA POUK V GLASBENIH ŠOLAH?
8. NAKUP INSTRUMENTA
9. RAZVOJ POSLUHA
10. POZITIVNE STVARI, KI NAM JIH PRINESE GLASBENA ŠOLA

Kako bo ta priročnik pomagal vam in vašim otrokom?

Ali ste vedeli, da se v Sloveniji na glasbenem področju letno izobražuje več kot 30.000 otrok? Glasbeno izobraževanje omogoča razvoj boljše koncentracije, delovnih navad, pomaga premagovati tremo in strah pred javnim nastopanjem. Razvija se fina motorika, samozavest in spomin. Predvsem pa otrokom omogoča konkreten prikaz, kako pomemben je cilj in kako ga doseči po korakih.

Vse to in še veliko več nam omogoča glasba in vemo, da si tudi vi želite le najboljše za svoje otroke. S tem razlogom smo za vas pripravili priročnik, v katerem boste izvedeli 10 najpomembnejših stvari pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo.

Ali veste, kaj vse zajema pouk v glasbenih šolah? Katere inštrumente se v Sloveniji poučuje? Kaj če otrok nekaterih instrumentov sploh ne pozna? Si bo izbral pravi inštrument? Kako izgleda sprejemni preizkus za vpis v glasbeno šolo in kako otroka nanj pripraviti? Kaj je nauk o glasbi? Katere so potrebne fizične predispozicije za določene inštrumente? Zakaj je vsako leto več dejavnosti v glasbeni šoli?
V tem priročniku smo vam z ekipo dvanajstih profesionalnih glasbenikov pripravili odgovore na vsa zastavljena vprašanja. Priročnik je nastal na podlagi večletnih pedagoških in odrskih izkušenj. Skozi del glasbeno-pedagoške poti smo do sedaj popeljali že več 100 otrok, jih spremljali na številnih glasbenih tekmovanjih, sprejemnih preizkusih v nižjih in srednjih glasbenih šolah – konservatorijih …

Iz izkušenj smo ugotovili, da številni starši še po vpisu otroka v glasbeno šolo ne poznajo odgovorov na večino izmed zgoraj naštetih vprašanj, zato smo veseli, da vam lahko s tem priročnikom pravočasno pomagamo pri najboljši odločitvi za vaše otroke!

BREZPLAČNI PRIROČNIK – 10 najpomembnejših stvari pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, si lahko prenesete TUKAJ.

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti