Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Vrsta programaZa otroke

TrajanjeCelo šolsko leto

Velikost razredaDo 10 učencev

LetaOd 3-5 let

Razpoložljivi sedežiMožen vpis tekom leta

55 € /mesec

Predšolska glasbena vzgoja – otroci, stari 3-5 let

Predšolska glasbena vzgoja – otroci, stari 3-5 let pri nas potekajo drugače kot kjerkoli drugje v Sloveniji.

Program sta na podlagi smernic in učnih načrtov ministrstva za šolstvo, znanost in šport zasnovali in nadgradili akademska glasbenica in diplomirana vzgojiteljica, ki imata pri delu z otroki veliko izkušenj in znanj, tudi iz področja razvojne psihologije. Takšno dopolnjevanje vseh pomembnih pedagoških in glasbenih znanj se nam zdi ključno za kvalitetno izvedbo vsake ure z vašim otrokom.

V programu predšolske glasbene vzgoje se otroci seznanijo z vsemi inštrumenti, ki se jih pri nas lahko učijo. Prav tako tudi s petjem in plesom. Poudarek je na razvoju ritma, posluha in slušne pozornosti. Otroci spoznajo tudi različne umetniške institucije in pravila obnašanja v njih. Otrok preko igre spoznava osnove glasbene teorije, skozi ustvarjanje v kreativnih delavnicah pa na zanimiv in zabaven način krepi fino motoriko. Z vsem tem pridobi kvalitetno osnovo za nadaljevanje v svoji glasbeni smeri.

Predšolska glasbena vzgoja je zasnovana tako, da otroci znanje nadgrajujejo skozi igro. To jim omogoča, da postopno pridobivajo znanja in nato s pomembnim predznanjem preidejo v glasbeno pripravnico ali neposredno na individualni pouka inštrumenta.

Pouk poteka 1x tedensko po 45 minut po šolskem koledarju.

Program poteka po smernicah javno-veljavnega programa, ki ga predpisuje ministrstvo. Ob zaključku tako otrok prejme tudi uradno potrdilo o končanem programu predšolske glasbene vzgoje.


Amarilis glasbeni priročnik

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Prenesi priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti