Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Vrste inštrumentaTrobenta, bariton in rog

TrajanjeCelo šolsko leto

Tip poukaIndividualno

LetaOd 7 let dalje

Možnost vpisaPreverite prosta mesta ob vpisu

UČENJE TROBIL – trobenta, bariton, rog, … je primerno tako za otroke, mlade, kot tudi odrasle. Osnova za pričetek učenja trobil so stalni prvi zobje. Ta fizična predispozicija potrebna za postavitev pravilnega nastavka in osnov.

Vsekakor je učenje trobil primerno tako za popolne začetnike, kot tudi bolj izkušene trobilce, ki si želite svoje znanje nadgraditi.  Od nas lahko pričakujete pozitiven pristop in veliko željo po vašem napredku.

Izbirate lahko med različnimi programi. Tako klasičnimi z opravljanjem državnega izpita v naši šoli in prejetim uradnim spričevalom, kot tudi nadstandardnimi. Pri vseh programih, pa se maksimalno prilagajamo potrebam posameznika.

Učenje trobil za začetnike pomeni predvsem seznaniti se s samimi osnovami igranja. Spoznavanje značilnosti inštrumenta, pravilne drže, postavitev nastavka, pravilne tehnike preponskega dihanja. Spoznavanje prvih tonov in izvajanje čistega tona. Nekoliko kasneje se bomo posvečali vedno zahtevnejšim tehnikam, kot so spreminjanje višine tona z usti, intonančna natančnost, igranje alikvotnih tonov, dvojni, trojni jezik…

Skozi izobraževalni proces učenja trobil bomo razvijali tudi občutek za artikulacijo (legato, non legato). Naučili se bomo nadzorovati ton, trajanja, kakovost tona (jakost, barva).

Poleg praktičnega dela, pa se bomo posvečali tudi pomembnim teoretičnim osnovam in razumevanju glasbe, kar nam omogoča kasnejšo samostojnost in boljše razumevanje glasbe. Pri tem imate na izbiro klasične programe, ki vsebujejo tudi teoretični pouk, ter nadstandardne, kjer se teoretične osnove spoznava individualno z učiteljem – po potrebi.

Učenje trobil – trobenta, bariton, rog

Splošni cilji pri učenju trobil so v osnovi vzljubiti inštrument in postaviti trdne temelje. Namen je, da se učenec oblikuje v vsestransko razvito osebnost s pozitivnim odnosom do dela. Pri tem predvsem razvija glasbeno kulturo in smisel za glasbo.

Učenec z vajo pridobiva motorične spretnosti, razvija natančne ritmične predstave, se navaja na samonadzor in nadzor zvoka. Vsekakor je glavni cilj vsakega izobraževanja to, da se usposobimo za samostojno delo in nadaljnje glasbeno izobraževanje. To pomeni samostojno izvajanje glasbenih del in igranje v glasbenih skupinah ter orkestrih.

Amarilis glasbeni priročnik

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Prenesi priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti