Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Vrste petjaSolo petje, klasično, popularno, jazz

TrajanjeCelo šolsko leto

Tip poukaIndividualno

LetaOd 7 let dalje

Možnost vpisaPreverite prosta mesta ob vpisu

Učenje petja je različno zasnovano in primerno za ljubitelje petja vseh starosti. Začetniki se morajo predvsem naučiti pravilne uporabe glasilk, da ne pride do kasnejših poškodb in deformacij. Nekoliko drugače so zastavljene ure učenja za bolj izkušene, ki bi želeli svoj glas in potencial razviti.

Ure petja za otroke, mladostnike in odrasle so v osnovi sestavljene iz dveh delov, s poudarkom na vokalni tehniki ter interpretaciji pesmi. Vokalno tehniko sestavlja dihanje, razvoj razpona glasu, vokalne moči, fleksibilnosti, intonaciji in kakovosti tona. Gradivo za interpretacijo je izbrano individualno za vsakega učenca posebej, s poudarkom na njegovih željah in zanimanju. Prav tako se prilagodi stilu petja, ali gre za klasično solo petje, jazz petje ali petje popularnih glasbenih zvrsti.

Učenje petja – solo petje, popularno petje, jazz petje

Kdaj začeti?

Ure petja za mlajše otroke nad 8 let imajo poudarek na zdravemu petju, muzikalnosti in spretnosti pri interpretaciji. Za starejše nad 15 let pa priporočamo več tehničnih vaj, saj je glas po mutaciji že dovolj razvit.

Ali je za otroka varno, da ima ure petja?

Za otroka je popolnoma varno, če ima ure petja pod nadzorom ustrezno izobraženega učitelja petja. Dober vokalni učitelj bo vašega otroka naučil petja z učenjem pesmi v nivoju njegovega glasu, pri tem pa vnesel znanje pravilnega dihanja in pozicije glasu.

Zakaj je ura petja tako pomembna?

Ure petja lahko preprečijo navade, ki jih je kasneje težko odpraviti. Na primer, otroci in odrasli med poslušanjem pop glasbe radi tudi pojejo. Pri tem pogosto prenapenjajo in obremenjujejo svoj glas v želji, da bi ponovili visoke tone, ki jih slišijo. Želijo imitirati zvoke svojih najljubših zvezdnikov, ki pa po navadi glas trenirajo dolga leta, da pridejo do takega nivoja glasu. Pri otrocih in odraslih tako napenjanje in petje izven njihove pozicije glasu lahko povzroči škodo in tudi bolezni glasilk.

Pevske ure z dobrim učiteljem petja nam pomagajo spoznati naš glas. Naučimo se, kaj deluje in kaj ne, in predvsem, kako stvari popraviti. Ko enkrat dosežemo nadzor nad svojim glasom, bo s tem večja tudi naša samozavest.

Amarilis glasbeni priročnik

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Prenesi priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti