Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

PRIJAVA NA POLETNO ŠOLO ZA KLAVIR IN INTERPRETACIJO SAMOSPEVA

z Nejcem Lavrenčičem v Glasbeni šoli Amarilis Ljubljana

27. – 31. julij 2020

Poletna šola za klavir in interpretacijo samospeva, ki jo bo vodil pianist Nejc Lavrenčič, bo potekala med 27. 7. in 31. 7. 2020 na Glasbeni šoli Amarilis v Ljubljani. Dopoldanske ure bodo namenjene pianistom od 4. razreda glasbene šole dalje, popoldanske ure pa bodo namenjene samospevu (sredješolski in akademski nivo), torej sestavom pevec – pianist. Oba tečaja bosta potekale na individualnem, kot tudi skupinskem nivoju v velikosti 4-10 oseb. Pianisti se lahko odločajo med obiskom enega ali obeh tečajev. En pianist lahko sodeluje tudi z dvema pevcema.

Na tečaju se bomo poglabljali v:

– raziskovanje lastnega glasbenega jaza

– usklajevanje notranjih glasbenih vzgibov s (pianistično) tehniko

– veščine javnega nastopanja

– delo na repertoarju

– vaje za sproščanje (telo, dih, um)

– osnovne in napredne zakonitosti vokalne komorne igre

Obseg tečaja

TEČAJ KLAVIRJA – vsak dan od 9:00-12:30 (udeleženci sodelujejo aktivno in pasivno, individualno in skupinsko)

TEČAJ INTERPRETACIJE SAMOSPEVA – vsak dan od 14:00-18:00 (udeleženci sodelujejo aktivno in pasivno, individualno in skupinsko)

* Tekom tečaja bodo udeleženci lahko tudi vadili v prostorih glasbene šole Amarilis, kjer se bo poletna šola tudi odvijala. *

Kotizacija

TEČAJ KLAVIRJA: 220 €/osebo

(prijavnina 50 €, tečajnina 170 €)

TEČAJ INTERPRETACIJE SAMOSPEVA: 220 €/par (pianist+pevec)

(prijavnina 30 €/osebo, tečajnina 80 €/osebo)

V primeru, da se prijavi en pianist za dva pevca, pianist plača 110 € in vsak pevec posebej 110 €.

*Za učence glasbene šole Amarilis velja posebna ugodnost ob pravočasni prijavi – 10%.*

Prijave

sprejemamo do 20. julija 2020 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Plačilo

na podlagi izdanega predračuna:

prijavnina takoj ob prijavi (nakazilo na TRR)

tečajnina do 22. julija 2020

Prijava je veljavna po plačilu prijavnine in se zaradi odpovedi udeleženca ne vrača; v primeru odpovedi zaradi višje sile (korona virus ipd.), se prijavnina vrne na TRR plačnika.

O predavatelju:

Nejc Lavrenčič je mednarodno koncertno in pedagoško aktiven pianist, ki je med drugim specializiran na področju interpretacije samospeva. Je umetniški vodja Kulturno umetniškega zavoda PerArtem. Doma in v tujini izvaja koncerte s priznanimi pevci kot so Marcos Fink, Sabina Cvilak, Theresa Plut, Barbara Jernejčič Fürst, Nuška Drašček, Mojca Vedernjak, Juliette de Massy, Cristina Segura, Artur Rozek idr.. Poleg koncertov je svoje tečaje izvajal v Indiji, Franciji, Španiji, Italiji in Belgiji.

Več o Nejcu Lavrenčiču – www.nejclavrencic.com

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete tudi direktno na predavatelja na tel. številko 041-734-497 ali mail [email protected]. Z veseljem vam bo odgovoril.

Odzivi na njegove seminarje:

»Seminar je bil odlična izkušnja, ki mi je pomagala na veliko načinov. Zelo mi je bil všeč raznolik način dela, saj smo raziskali kar veliko načinov za sproščanje in ustvarjanje.«

A. Fink

»…polno kreativnosti podkovane s poglobljenim poznavanjem glasbene umetnosti. Kljub svojim visokim umetniškim standardom se je [Nejc] znal vživeti v mlade in iz njih izvabiti poglobljeno umetniško doživljanje glasbe in poezije. Pri skupinskih vajah samozavedanja in prizemljitve je odstiral marsikatero pot do naših podzavestnih zaznavanj, ki nam lahko na nek način pomagajo pri muziciranju, najsi bo to pri pevskem poglabljanju diha v povezavi z držo telesa ali s fantazijskimi podobami, ki se porodijo pri tovrstnih vajah in navdihujejo samo interpretacijo uglasbene poezije. Njegovi nevsiljivi napotki so dragocena obogatitev in osvežitev tudi za pedagoge, saj smo dobili veliko novih idej za delo z mladimi, obenem pa smo prejeli vzgibe tudi za lastno umetniško rast.«

B. Tišler

Nejc Lavrenčič in Sabina Cvilar samospev klavir
Photo: Urška Lukovnik Nejc Lavrenčič in Sabina Cvilak, Opera Ljubljana, Photo: Janez Kotar

GALERIJA NEJC LAVRENČIČ: https://www.nejclavrencic.com/copy-of-gallery

Začetek2020-07-14 12:00:00

Konec2020-07-20 11:59:00

Naslov Glasbena šola Ljubljana - Amarilis

Amarilis glasbeni priročnik

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Prenesi priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti