Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Nejc Lavrenčič

Nejc Lavrenčič je glasbeno šolanje začel v razredu Tatjane Dvoršak na Srednji glasbeni in Baletni šoli Maribor. Kasneje sta ga pod svoje okrilje sprejeli tudi pianistki Marina Horak in Saša Gerželj-Donaldson.

Na Tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov (TEMSIG 2005) je Nejc prejel 3. nagrado v klavirskem duetu. Nato pa leta 2006 na Mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko kot solist osvojil 2. nagrado.​

Snemal je za RTV Slovenija in igral v koncertnih hišah in dvoranah kot so Kennedy Center of Performing Arts v Washington D.C., BOZAR – Palais des beaux-arts v Bruslju, Le Petit Palais v Parizu, Beograjska filharmonija (Srbija), Sant Pau Recinte Modernista in ESMUC – L’Auditori v Barcelona, Freiman Hall v Ottawi (Kanada), Kleber Hall v Luxemburgu, Mim – Music Instrument Museum v Bruslju, Kraljevi konservatorij v Bruslju (Belgija), Stainway & Sons Centre v Antwerpnu, Glazbeni zavod Zagreb (Hrvaška), Glazbena Matica Zagreb (Hrvaška), Ljubljanska opera, Rdeča dvorana in Narodna galerija v Ljubljani, Unionska dvorana v Mariboru in drugod.

Študiral je pod vodstvom Aleksandra Madžar-a na Kraljevem konservatoriju v Bruslju (Belgija). 2012 je končal magisterij v razredu Jana Michiels-a. Junija 2014 je končal še svoj drug magisterij iz komorne glasbe. Med 2011 in 2013 je tudi prejemal štipendijo belgijske vlade.​

Oktobra 2011 je predstavljal “Evropsko prestolnico kulture Maribor 2012.” Ob tej priložnosti je v Bruslju izvajal dela slovenskih skladateljev, ki do takrat v Belgiji še niso bila slišana.​

Nejc je prejel nagrado »Dr. Roman Klasinc« ta posebne dosežke in kreativnost.​

NEJC LAVRENČIČ, poučevanje klavirja

Od 2010 do 2014 se je izobraževal in specializiral v interpretaciji samospeva. Izobraževanje je potekalo pod vodstvom Udo Reinemann-a in njegovih gostujočih mojstrov. V 2018 je bil izbran na prestižno poletno akademijo – Academie de Villecroze.

Nejc je aktiven kot solo pianist, komorni glasbenik in v samospevu. Koncertno sodeluje z mednarodno priznanimi umetniki, kot so Sabina Cvilak, Marcos Fink, Mojca Vedernjak, Artur Rozek, Juliette de Massy, Cristina Segura Rodriguez, Katja Konvalinka, Soumaya Hallak, Magdalena Sas, Isabelle Dunlop, Luka Železnik, in drugi.

V 2015 je prejemal delovno štipendijo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije za doprinos k ohranitvi in razvoju interpretacije samospeva v Sloveniji.

Poleg pedagoškega dela je tudi soustanovitelj in umetniški vodja Kulturno umetniškega zavoda PerArtem in koncertnega cikla Glas iz davnine v Ljubljani. Na glasbeni šoli Amarilis v Ljubljani poučuje klavir, redno pa predava tudi na mojstrskih tečajih.


GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Amarilis glasbeni priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti