Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Po dveh dolgih letih pouka na daljavo, online koncertov in dogodkov, se tudi naši nastopi in koncerti vračajo na odre. Ni lepšega, kot videti in predvsem slišati glasbenike ponovno v živo. Veseli smo, da nam vsa sodobna tehnologija lajša vsakodnevno življenje, kljub temu pa je tista pristna, naravna in živa glasbena izkušnja enostavno neprecenljiva.

Koncert ni le zvočno ali vizualno doživljanje dogodka. Gre za spremembo okolja, vonj dvorane, doživetje, ki se prične že v trenutku, ko se doma pričnemo pripravljati na koncert. Takrat oblečemo posebna oblačila in obutev primerno za obisk takšnega dogodka in se skupaj s partnerjem, družino, prijatelji ali družbo odpravimo na ta poseben dogodek. Dvorana polna poslušalcev pa seveda nudi prav posebne občutke, ki jih pri dogodkih na daljavo enostavno ni mogoče aktivirati. Napetost in vznemirjenje, ki se čuti je nepozabno, zato smo glasbeniki tako zelo veseli, da smo se lahko vrnili na naše odre.

Morda si lahko predstavljamo arhitekta, ki vedno le riše in nikoli ne realizira svojega načrta, ali pa slikarja, ki le meša barve in jih nikoli ne prenese na papir…tako je za nas glasbenike izrednega pomena, da vso vajo in odrekanja prenesemo na odre in tako zaokrožimo naše delo z zaključeno celoto.

Sedaj že naš tradicionalni novoletni koncert smo izvedli v veliki koncertni dvorani Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. 

V letošnjem letu je bil poudarek na komorni in orkestrski igri, povezovanju in skupnem muziciranju. Nastopili so zborček najmlajših, kitarski orkester, godalni orkester, pihalni orkester, pevski zbor odraslih in klavirski dueti.

Vabljeni k ogledu kratkega videa našega koncerta.

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti