Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Waaaaw! Super izvedba! Luka Basi – Oliver Dragojević Tribute: Kad Mi Dodješ Ti (Live Cover)

Odličen cover in dokaz, da je violina eden izmed najbolj vsestranskih inštrumentov, ki enostavno poboža dušo.

Učenje violine zna biti na začetku res nekoliko zahtevnejše, saj zahteva posluh in predvsem veliko vztrajnosti. Kasneje pa igranje violine prinaša neizmerne užitke in predstavljajte si, kako izjemno je igrati in posneti takšno skladbo.

To srečo je imela naša učiteljica violine Ekaterina Lepoša, ki je z Luko Basijem posnela izjemen cover znane Oliverjeve skladbe.

Učenje inštrumenta in igranje glasbe, ki ti je blizu je eden največjih privilegijev, ki jih imamo glasbeniki. Prepustiti se muziciranju, izraziti svoja čustva in občutke ter hkrati prispevati še lastno interpretacijo. Nekaj najlepšega!

Violina je inštrument, ki je najbližje človeškemu glasu, zato je tudi njen zvok prijeten in čedalje bolj zaželjen. Vsekakor to ni več inštrument s katerim se izvaja le klasična glasba – daleč od tega. Že v zadnjih nekaj letih se vse pogosteje pojavlja tudi v modernih glasbenih zasedbah, celo z Dj-ji in na največjih svetovnih odrih.

Učenje violine seveda zahteva kar nekaj potrpežljivosti, kar pa velja prav za vsakega izmed inštrumentov. Kljub temu pa velja, da ko te zvok inštrumenta prevzame in ga vzameš za svojega, ni ovire, ki je ne bi mogel premagati na poti do igranja svoje glasbe.

Zato je tudi zelo pomembno, da otrokom predstavimo čim več inštrumentov in je to kolikor se le da njihova izbira. To bo njihova motivacija, moč in notranja energija, ki jih bo gnala v najtežjih trenutkih, ko se bojo znašli pred ovirami in preprekami, ki se pojavljajo v vsakdanjem življenju.

Kljub vsemu je glasba in igranje inštrumenta nekaj najlepšega, kar lahko imamo. Ponosni smo na našo učiteljico in na kreacijo, ki sta jo ustvarila skupaj z Luko Basijem.

Vabimo vas k poslušanju ene najbolj znanih Oliverjevih pesmi. Bil je velik glasbenik, ki je za to vrsto kulture premikal meje in skale. Prav zato se ne bi upali trditi, da je ta cover boljši od originala, je pa vsekakor izjemen in izveden z neverjetnim občutkom in emocijami.

Lahko rečemo le bravo in čimveč takšnih izvedb si želimo slišati tudi v prihodnje!

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti