Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Ob zaključku šolskega leta smo želeli preveriti, kaj si o naši glasbeni šoli mislijo naši učenci. V prvi vrsti nam je pomembno, da se otroci pri nas počutijo dobro, sproščeno in lahko tako brezskrbno ustvarjajo. Trudimo se, da je okolje kar se da prijetno in barvito, saj to spodbuja kreativnost, ki pa je pri glasbi še kako dobrodošla. Zato tudi redno prenavljamo, osvežujemo naše prostoje in poskušamo vsako leto narediti vzdušje malo drugačo in še boljše.

Odrasli vse prepogosto sprejemamo odločitve, ki jih vidimo skozi svoje oči, namesto da bi na njih pogledati tudi skozi oči otrok. Pozabljamo, da otroci svet šele raziskujejo, spoznavajo in da morajo marsikatero izkušnjo doživeti tudi sami. Le tako bodo sposobni razmišljati sami in predvsem biti pri tem kreativni, brez priučenih okvirov, ki nas vse prepogosto omejujejo.

Vsekakor so trdni temelji in kvalitetne osnove zelo pomembni. Tudi pri igranju inštrumentov, v nadaljevanju pa ne smemo pozabiti na umetniško svobodo. Samostojno in predvsem čustveno izražanje, ki dela vsako glasbo tako edinstveno in posebno. Vsi smo navajeni na izraz ”ŠOLA – GLASBENA ŠOLA” in res je, tudi mi se imenujemo glasbena šola Ljubljana – Amarilis. Vendar pa se poskušamo držati kar se da daleš od klasične, vsakdanje definicije šola in ustaljenih pravil. Le ta so premalo fleksibilna in prilagojena posameznikom. Ravno zato se trudimo naše klasične programe, ki se izvajajo po učnem načrtu, kar se da prilagajati posameznikom. Kot smo že rekli, osnove so seveda zelo pomembne, ne smemo pa pozabiti na kreativno svobodo.

Dokaz, da poskušamo biti tudi mi kar se da kreativni je npr. naša glasbena telovadba s fizioterapevtko. Večina glasbenikov, predvsem pa že otrok v prvem obdobju glasbenega izobraževanja ima veliko težav s hrbtenicami. To je pokazala tudi kinezioložka raziskava, ki so jo pred kratkim naredili strokovnjaki na glasbeni šoli Koper. Ker se nam zdi to zelo pomembno, pa smo želeli kar se da hitro ukrepati in to preprečiti. Zato pri nas kot prvi uvedli tudi glasbeno telovadbo  za zdravo hrbtenico s fizioterapevtko, ki pa ni obvezna, Več si lahko preberete v našem članku Bolečine v hrbtu pri otrocih glasbenikih. 

Kaj si o glasbeni šoli Ljublana – Amarilis mislijo naši učenci

Preberite si njihove odgovore in iz prve roke izvedite, kako se imamo pri nas v šoli. Odgovori so kratki, ker so nekateri še zelo majhni tudi morda ne vsi slovnično pravilni, so pa zato iskreni in zabavni. Dobrodošli v glasbeni šoli Ljubljana – Amarilis…


Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Amarilis glasbeni priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti