Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Pretekli vikend smo bili na seminarju, kjer so nas učili o ciljih, vizualizaciji cilja in kako razdeliti korake, da bo cilj uspešno dosežen.

Se vam zdi to pomembno?

Po našem mnenju je to glavna stvar, ki bi se je morali naučiti tekom našega šolskega izobraževanja! Na srečo pa je to ena najpomembnejših stvari, ki jih osvojimo v glasbeni šoli!

Kako, zakaj?

Čisto preprosto, se vam tole zdi kaj znano; Učitelj otroku predlaga novo skladbo in zelo pogost odziv otrok je, da tega pa ne bo nikoli znal, da je pretežko itd… Nekaj tednov za tem isto skladbo otrok brez težav zaigra na nastopu!

Dober mentor učenca že od samega začetka pripravlja na nastop tako, da skupaj zastavita cilj – skladbo, korake do nastopa in seveda tudi vizualizirata nastop.

To naredimo tako, da vadimo, kot da otrok stoji na odru in si predstavlja od začetka pa do konca. V mislih vizualizira kako bo nastop potekal, kako bo prišel na oder, se priklonil in tudi zaigra.

To ponavljamo toliko časa, da je cilj dosežen in nastop uspešno izpeljan. Seveda so pred tem potrebni še vsi koraki, da se pravilno nauči skladbo. Zelo pomembna pa je tudi pozitivna spodbuda doma in zgled staršev.

To bo otrokom vsekakor pomagalo pri doseganju najrazličnejših ciljev v življenju. S pravim pristopom je vsak cilj dosegljiv, čeprav se na začetku ne zdi tako! Poglejte na glasbeno šolo še iz nekoliko višje perspektive. Prepričani smo, da lahko pridobljeno neprecenljivo znanje in izkušnje, ki jih prejmemo v glasbeni šoli, prenesemo na vse življenske izzive.

Včasih je potrebno biti na take stvari le nekoliko pozoren in jih lahko z malo iznajdljivosti in širšim pogledom zelo dobro izkoristimo.

Kako mi glasbena šola pomaga pri življenjskih ciljih?

Naš cilj ni naučiti otroke le brati note in znati pritisniti prave tipke na inštrumentu! Naš cilj je naučiti otroke samostojnosti, da bodo sami znali razdeliti pot do cilja na manjše korake in ga postopoma doseči. Naš cilj je otrokom kar se da približati oder, da se bodo na njem počutili sproščeno. Javno nastopanje je največji strah večine ljudi in tudi to je velika prednost, ki je lahko za uspeh v življenju odločilna. Naš cilj je tudi učenje medsebojnega sodelovanja, spoštovanja, zaupanja in še veliko več!

Naš cilj je otrokom dati celovito in predvsem pozitivno izkušnjo, kako nekaj doseči, le da temu dodamo še nekaj najlepšega – glasbo!

Bi bili vaši prijatelji veseli, če bi jim sporočili to informacijo?

Super, potem delite naš blog z njimi in prepričani smo, da vam bodo hvaležni za vse informacije in brezplačne priročnike, ki jim bodo pomagali pri uspešni vzgoji njihovih otrok! ????

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Amarilis glasbeni priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti