Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Vrste inštrumentaViolina in viola

TrajanjeCelo šolsko leto

Tip poukaIndividualno

LetaOd 6 let dalje

Možnost vpisaPreverite prosta mesta ob vpisu

Učenje violine, učenje viole je primerno tako za začetnike kot tiste, ki želijo nadgraditi svoje znanje na profesionalni ravni.

Violina je inštrument, ki najbolj spominja na človeški glas, zato njeno zvok obožujejo številni ljudje.

Violina je trenutno eden najpopularnejših inštrumentov, ki se pojavlja v klasični glasbi, jazzu, rocku, elektronski glasbi in drugih glasbenih zvrsteh.

V naši glasbeni šoli imate na voljo izbiro med profesionalnimi klasičnimi programi, ki vključujejo možnost opravljanja izpitov. Izpitni program poteka na naši šoli, ob koncu pa prejmete tudi uradno spričevalo.

Prav tako lahko izbirate med kreativnimi nadstandardnimi programi, ki se popolnoma prilagodijo vašim željam.

Na voljo so vam tako programi za otroke, kot tudi programi za odrasle.

Učenje violine, učenje viole:

Za začetnike je pomembno, da postavijo trdne temelje za uspešno in samostojno igranje inštrumenta.

Na začetku se učenje osredotoča na igranje na prazne strune (brez uporabe prstov leve roke), da se naučite nadzorovati lok in ton. Nato postopoma dodajamo prste, in po nekaj mesecih igranja lahko že zaigrate osnovne pesmice.

Podrobno boste spoznali inštrument, njegove lastnosti in se naučili pravilnega ravnanja z njim. Na začetku bomo veliko časa namenili pravilni drži. Naučili se boste pravilne postavitve prstov, loka, brade ter osvojili osnove pravilne tehnike.

V nadaljevanju pa sledijo zahtevnejše tehnične prvine, kot so dvojne note, flagole, različni načini igranja z lokom itd.

Med izobraževanjem boste pridobili tudi osnovno znanje glasbene teorije, vključno z branjem not, razvijanjem občutka za ritem, tempo, dinamiko, artikulacijo in drugo.

Učenje violine, učenje viole

Učenje viole:

Viola je priporočljiva za večje otroke, saj je inštrument sam po sebi večji od violine, tehnika igranja pa je enaka. Violina in viola sta priljubljena inštrumenta v zabavni glasbi ter ju lahko vključite tudi v druge glasbene sestave.

Obstaja več velikosti violin in viol (šestnajstinka, osminka, četrtinka, polovinka, tričetrtinka in celinka). Zavedati se morate, da je z otrokovim razvojem in rastjo potrebna menjava inštrumenta. Zato v naši glasbeni šoli ponujamo možnost izposoje določenih inštrumentov.

Izposoja inštrumenta vam omogoča, da se izognete nepotrebnim težavam in stroškom. Ko otrok preraste inštrument, ga preprosto zamenjamo z večjim.

Nakup violine ali viole je priporočljiv šele proti koncu šolanja, ko otrok doseže največjo velikost inštrumenta – celinko. Nakup je odvisen od velikosti otroka, običajno pa se zgodi nekje med dvanajstim in štirinajstim letom.

Po končanem šolanju lahko učenec obdrži inštrument in nadaljuje igranje v različnih ljubiteljskih skupinah.

Učenje violine je primerno tudi za odrasle. V naši glasbeni šoli Amarilis vam nudimo lekcije violine za odrasle s fiksnim številom ur ali celoletno učenje.

Nakup violine ali viole:

Cena violine ali viole se lahko zelo razlikuje. Najdražji inštrument v določenem cenovnem razponu ni vedno najboljša izbira. Priporočamo, da vam pri nakupu svetuje profesionalni glasbenik namesto trgovca. Naši učitelji vam bodo z veseljem svetovali pri izbiri inštrumenta.

Glede najema in nakupa godal, vrsto let uspešno sodelujemo tudi s priznanim goslarskim mojstrom v Ljubljani, Goslarstvo Demšar.

Amarilis glasbeni priročnik

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Prenesi priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti