Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Vrste inštrumentaKlasična, akustična in električna kitara

TrajanjeCelo šolsko leto

Velikost razredaIndividualno

LetaOd 7 let dalje

Razpoložljivi sedežiMožen vpis

UČENJE KITARE

Klasična, akustična, električna kitara

Učenje kitare – klasična, akustična, električna kitara – kitara je izjemen, vsestranski inštrument, ki je prisoten skoraj v vseh glasbenih žanrih in skupinah. V glasbenih skupinah se uporablja kot glavni (solo) ali kot ritmični inštrument.
Ta čudoviti 6-strunski inštrument, akustična kitara oz. klasična kitara, se lahko uporablja tudi kot samostojno solistično koncertno glasbilo.

Učenje kitare in pravilna vaja nam kmalu omogočita tudi udeležbo na nastopih, katerim posvečamo veliko pozornosti. Učenci se kmalu privadijo odra, kar izjemno pripomore tudi k obvladovanju treme in strahu pred javnim nastopanjem.
Začetne pesmi za kitaro so običajno poznane in domače, zato se napredek pri inštrumentu lahko vidi že zelo kmalu.
Najprej se pri kitari učimo osnovnih melodij, nato se dodajajo spremljevalni toni in akordi, ki obogatijo zvok. Kitara je postala zelo popularna zaradi svoje zmožnosti spremljanja petja, hitrega napredka in ker je lahka za prenašanje. Prav zaradi tega je nepogrešljiva spremljevalka na vsakem izletu.

Učenje kitare je primerno za otroke in odrasle. Za najmlajše je na voljo tudi otroška kitara, ki je nekoliko manjše velikosti. Kasneje se preide na pravo velikost, ki omogoča močnejši in polnejši zvok.

NAKUP KITARE

Kitara ne spada med drage inštrumente. Inštrument, najbolj primeren za začetnika kitare, stane od 100 do 200 evrov. Zraven moramo kupiti tudi kovček oziroma torbo za kitaro, pručko, metronom, note in notno stojalo. Z leti, ko se igranje izboljšuje in učenec inštrument »preraste«, se običajno kupi bolj kakovostno kitaro srednjega cenovnega razreda. Taka kitara je dovolj kakovostna, da lahko kitarist nanjo zaigra vse želeno in stane nekaj sto evrov.

V kolikor se učenec kasneje (na glasbenem konservatoriju ali glasbeni akademiji) odloči, da bo postal profesionalni kitarist, pa je potrebno razmisliti o profesionalnem inštrumentu. Cena kitare, s katero učenec lahko nadaljuje svojo profesionalno kariero glasbenika, se giblje nad tisoč evri.

Če niste prepričani, kakšno kitaro bi kupili, so vam na voljo naši učitelji, ki vam bodo z veseljem svetovali pri nakupu.

Amarilis glasbeni priročnik

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Prenesi priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti