Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

VITA BLAGOVIČ

Rodila se je leta 2002 v Ljubljani. Vita je svojo glasbeno pot začela pri sedmih letih na nižji glasbeni šoli v Kranju pri učiteljici Nataši Bogataj. Osmi razred glasbene šole je končala s Velikim zaključnim koncertom na Brdu, kjer je prejela tudi veliko nagrado glasbene šole Kranj. Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani pri profesorju Jerku Novaku. Leta 2021 je uspešno maturirala in nadaljevala s študijem na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri doc. Katji Porovne – Silič, kjer opravlja zadnje leto dodiplomskega študija.

Vita je na Tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov (TEMSIG) leta 2017 prejela 1. nagrado in zlato priznanje v kitarskem duu s Kim Klančar. Leta 2020 se je udeležila Internacionalnega tekmovanja v Beogradu, kjer je prejela 3. nagrado in zlato priznanje. V času študija se je izpopolnjevala pri priznanih profesorjih: Pier Luigi Corona, Tomaž Rajterič, Andrej Grafenauer,… 

VITA BLAGOVIČ, UČENJE KITARE

Učenje kitare je bila Vitina želja že celo otroštvo in končno udejanjanje le-tega jo izpopolnjuje in navdihuje. Najbolj jo veseli, da lahko svoje znanje, navdušenje ter ljubezen do glasbe in kitare predaja učencem. Njena največja želja je, da bi mlade spodbujala pri uživanju ob igranju in izražanju samega sebe preko glasbe.

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Amarilis glasbeni priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti