Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Urban Kolar

URBAN KOLAR, učenje trobil (trobenta, pozavna, bariton, rog);

Svoje glasbeno šolanje sem pričel na Glasbeni šoli skladateljev Ipavcev v Šentjurju, nadaljeval pa na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru.

V svoji karieri sem se udeleževal mnogih tekmovanj. Prejel sem zlato priznanje s trobilnim triom na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu (2013) in zlato priznanje s pevskim kvartetom na tekmovanju Lazar Mihajlović v Beogradu (2014). Nekoliko kasneje še srebrno priznanje in II. nagrada na TEMSIGu z ansamblom trobent Akademije za glasbo (2016)… Zelo aktiven sem tudi v pevskih vodah, kjer se z različnimi zbori pojavljam kot korepetitor ali pevec. Na zborovskem tekmovanju Naša pesem sem sodeloval z Akademskim pevskim zborom Tone Tomšič UNI Lj (2016) in Komornim zborom Akademije za glasbo (2018). Zbora sta obakrat prejela zlato priznanje.

Dodatno sem se izobraževal pri priznanih trobentačih. Med njimi so Reinhold Friedrich, Alen Vizutti, Mathias Höfs, Hans Gansch, Jeroen Berwaerts, Anton Grčar in drugih.
V svoji karieri sem z različnimi zasedbami posnel preko 10 zgoščenk: orkestrska, komorna, zborovska, popularna, etno, narodno-zabavna glasba, …

Od leta 2014 sem član Simfoničnega orkestra Cantabile, v istem letu pa sem pričel sodelovati tudi z zasedbo Sekstakord.

URBAN KOLAR, učenje trobil (trobenta, pozavna, bariton, rog)

Trenutno nadaljujem magistrski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pod mentorstvom doc. Franca Kosma.

Znanje in izkušnje z veseljem posredujem tudi svojim učencem na glasbeni šoli Ljubljana – Amarilis, pri čemer se zelo aktivno poslužuje novih metod. Ves čas z veseljem išče nove načine in tehnike, kako učence motivirati in iz njih izvabiti maksimum.

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti