Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Tea Čerenak

Rodila se je 21.11.2002 v Ljubljani. Svojo glasbeno pot je pričela pri 5 letih. Zaključila je nižjo glasbeno šolo Fran Korun Koželjski v Velenju. Nato se je vpisala srednješolsko izobraževanje na vzporedni smeri Umetniške gimnazije Velenje pod mentorstvom Monike Krajnc Štih. Med šolanjem je sodelovala v komorni igri, kitarskem orkestru in pevskem zboru Šolskega centra Velenje. Sedaj šolanje nadaljuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorici Katji Porovne Silič.

V teh letih je pridobila veliko širokega glasbenega znanja in se udeležila raznih državnih in mednarodnih tekmovanj. Temsig 2017 zlato priznanje (kitarski duo), mednarodno tekmovanje Omiš 1. nagrada (kitarski duo), Temsig 2020 3. nagrada, zlato priznanje (kitarski duo) in mednarodno tekmovanje Ida Presti Samobor 1. nagrada in posebna nagrada za najboljši nastop (kitarski duo), Latin American music festival online solo guitar competition 2022 uvrstitev v finale in častno priznanje. 

Udeležila se je mnogo različnih kitarskih festivalov in seminarjev pri svetovno znanih profesorjih. Poleg tega se udeležuje mednarodnih poletnih šol, kjer pridobiva nove poglede na učenje in samo izvedbo igranja na kitaro. Prav tako tudi spodbuja učence naj se jih udeležujejo čim bolj pogosto, saj gre za nepozabno izkušnjo, nova prijateljstva in odličen dodaten muzikalen pogled s strani svetovno znanih kitaristov.

Svoje glasbeno znanje želim predati otrokom na zabaven in sproščujoč način. Najbolj pomembno je, da seveda v glasbi uživajo in se izrazijo v svoji najboljši luči.

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Amarilis glasbeni priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti