Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Nataša Trček

Sem sopranistka, ki je šolo petja zaključila z magisterijem iz petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Moja mentorica je bila priznana glasbenica in docentka Barbara Jernejčič Fürst.

Svoje glasbeno izobraževanje sem začela z učenjem klavirja na Glasbeni šoli Idrija. Kasneje sem šolo petja nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Na KGBL sem poleg klavirja obiskovala tudi glavni predmet – Petje pri profesorici Mateji Arnež Volčanšek in pri profesorju Marjanu Trčku.
Sodelujem v različnih komornih sestavih, še posebej dejavna pa sem na področju izvajanja sodobne glasbe.
Redno sodelujem s Studiem za sodobno glasbo Akademije za glasbo ter izvajam dela mlade generacije slovenskih skladateljev.

Nastopila sem v koncertnih ciklih kot so: Zvokotok v Španskih borcih in 3. Slowindova pomlad v Slovenski filharmoniji. Kot solistka sem se predstavila v kratkih operah Čas skladatelja Simona Penška in Le Petit Café. Prav tako pa tudi v operi Pesem o ljubezni skladateljice Teje Merhar.

V koncertni sezoni 2017/18 sem nastopila v vlogi Flore v Brittnovi operi Obrat vijaka. Režiral jo je Igor Pison, glasbeno ovdstvo pa je prevzel Simon Dvoršak.

Nataša Trček, solo petje

Nastopila sem tudi v koncertnem abonmaju Gradu Rače s projektom Lacrime / Solze. Novembra 2018 sem se predstavila še s solističnim recitalom v Slovenski filharmoniji, v okviru cikla Glasbene mladine ljubljanske Mladi mladim.

Kot aktivna udeleženka sem sodelovala na 2. mednarodnem tednu kompozicije pod mentorstvom skladatelja Stephena McNeffa.

Svoje glasbeno znanje sem izpopolnjevala tudi na mojstrskih tečajih Barbare Jernejčič Fürst, Therese Plut, Pije Brodnik, Martine Zadro, Ellen Rissinger in Roka Rappla.

Redno se udeležujem pevskih tekmovanj tako pri nas kot v tujini (tekmovanje Hilde Zadek 2015, tekmovanje Bruna Špiler 2014,…).

Leta 2016 pa sem osvojila tudi absolutno 2. mesto in srebrno priznanje na Mednarodnem tekmovanju iz solfeggia v Ljubljani.

V Glasbeni šoli Ljubljana – Amarilis smo izredno veseli in ponosni, da lahko sodelujemo z njo. Njeno bogato znanje solo petja in petja na sploh ter glasbe bo obogatilo nas, predvsem pa vse učence naše šole.

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti