Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Marie Tuhtan

Marie Tuhtan se je rodila v Reki na Hrvaškem, 23. julija 2002. Klavir igra od svojega petega leta. Osnovno glasbeno šolo je obiskovala na Reki pri prof. Ane Dražul, v Delnicah pa pri prof. Ivone Šarčević. Srednjošolsko izobrazbo je pridobila na glasbeni šoli “Ivana Matetića Ronjgova” na Reki pri prof. Ivone Šarčević, smer klavir.

Trenutno študira klavir na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Vse svoje življenje je posvetila klavirju in glasbi. Izhaja iz glasbene družine, zato je že od malih nog začela spremljati glasbenike, kar v življenju največ počne. V preteklih letih je nastopala na različnih koncertih in osvojila številne nagrade na tekmovanjih. Eden največjih projektov, s katerim se ukvarja že vrsto let, je spremljanje glasbenikov v tako imenovani “Opera na jezeru” v Lokvi na Hrvaškem. Zadnji projekt, ki poteka vsako leto je “Opera pod krošnjama”, kjer je leta 2023 nastopila kot samostojna korepetitorka.

V preteklih letih je spremljala številne operne glasbenike (Marin in Goranka Tuhtan, Kristina Kolar, Blaž Stajnko, …), pa tudi številne godalne in pihalne instrumentaliste (Paulina Tuhtan, Matija Francuski, Natalija Ljubotina, Isidora Stanić, Lovro Bratonja, Lovro Superina, Gioia Anichi, …), leta 2020 pa je igrala tudi v Pihalnem orkestru Kranj in je spremljala zbor osnovne glasbene šole. Trenutno igra v duu z Oleno Tysmbal, in v triu z Isidoro Stanić in z Matijom Francuski.

Upa, da bo v prihodnosti igrala s še več glasbeniki in sodelovala z veliko več ljudmi v svojem življenju.

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Amarilis glasbeni priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti