Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Jasmina Ferencek

Jasmina Ferencek, nauk o glasbi, predšolska glasbena vzgoja: Glasbeno pot sem začela s šestimi leti v glasbeni pripravnici glasbene šole Murska Sobota. S sedmimi leti sem začela igrati blok flavto in obiskovati ure nauka o glasbi pri prof. Lukreciji Marič. Pri osmih letih sem uspešno opravila avdicijo in se vpisala v prvi razred klavirja pri isti profesorici. V četrtem razredu klavirja, me je zaradi menjave kadra pri pouku klavirja prevzel prof. Miran Flegar, pri pouku nauka o glasbi pa prof. Tjaša Žalik. Še leto pozneje sem ure klavirja obiskovala pri prof. Suzani Škafar. Po uspešno opravljeni nižji glasbeni šoli in sprejemnem preizkusu sem bila sprejeta na Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru, modul A – glasbeni stavek.

Ure kontrapunkta in harmonije me je do tretjega letnika poučeval prof. Anton Gorjanc, zadnje leto pa prof. Peter Novak Smolič. Ure klavirja sem obiskovala pri prof. Petri Dobnikar ter prof. Metki Vnuk, ure solfeggia pa pri prof. Alenki Bervar. Šolanje sem leta 2017 zaključila, po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih pa študij nadaljujem na Akademiji za glasbo, smer glasbena pedagogika.
Hkrati sem se leta 2014 vpisala v prvi razred orgel na glasbeno šolo Antona Martina Slomška v Mariboru, pri prof. Jerneju Mazeju. Leta 2018 sem končala nižjo glasbeno šolo iz orgel. Leto kasneje sem, na Akademiji za glasbo, svoje znanje orgel nadgradila pri prof. Renati Bauer.

Jasmina Ferencek, nauk o glasbi, predšolska glasbena vzgoja

V času šolanja sem bila pevka pri različnih pevskih zborih, med drugim pri otroškem prekmurskem pevskem zboru Metuljček, s katerim smo leta 2010 dosegli najvišje ocenjeno srebrno priznanje na 4. mednarodnem festivalu pevskih zborov v Bratislavi. Kot pianistka sem se večkrat udeležila tekmovanja Štrkci za klavirjem, kjer sem samostojno dosegla zlato in več srebrnih priznanj, v kategoriji štiriročno pa zlato priznanje in nagrado občinstva. V zadnjih letih spremljam zbor osnovne šole Grad na raznih prireditvah. Zelo aktivna sem tudi v domači župniji, saj vodim mladinska srečanja, urice za najmlajše otroke, igram orgle in sem aktivna animatorka. Sodelujem tudi z Glasbeno matico v Ljubljani, kjer že tretje leto vodim projekt Glasbene počitnice in pomagam pri ostalih projektih (opere za otroke, glasbene igre). Prav tako me zanima področje poučevanja otrok s posebnimi potrebami in poučevanje vrtčevskih otrok, zato se vestno udeležujem dogodkov in seminarjev povezanih s to tematiko.

Že od nekdaj sem želela postati učiteljica glasbe. Radovednost otrok me vedno znova preseneča in razveseljuje. Najlepše je slišati prepevanje otrok po koncu šolske ure, kadar veseli in polni novega znanja odhajajo v širni svet… Pri tem mi glasbena šola Ljubljana Amarilis omogoča, da se vsak dan znova neizmerno veselim poučevanja in novih izzivov z učenci. »Daj človeku ribo, nahranil ga boš za en dan. Nauči ga loviti ribe, prehranil ga boš za vse življenje.« Kitajski pregovor

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti