Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Ana Ločniškar

Ana Ločniškar je začela igrati violino pri šestih letih na glasbeni šoli Franca Šturma v razredu Alenke Mežan. Kasneje pa v razredu Katje Klančnik Jelenc. Že v času osnovne glasbene šole je prejela srebrno in zlato priznanje na tekmovanju Svirel in bronasto plaketo na tekmovanju Temsig. Leta 2016 je uspešno opravila sprejemni preizkus na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Njen profesor je bil priznani violinist Armin Sešek. V času šolanja na konservatoriju, je dosegla srebrno plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG. Prejela je tudi srebrno nagrado na tekmovanju Daleki akordi v Splitu, dve zlati nagradi in posebno nagrado Ružice Kovać na tekmovanju v Sremskih Karlovcih, ter zlato priznanje na tekmovanju Artistic de’ll Arte v Novem Sadu.

22V okviru predmeta komorna igra na konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, je igrala v godalnem kvartetu Dolce. S kvartetom je igrala na pomembnih prireditvah pri predsedniku Borutu Pahorju. Nastopale so v Predsedniški palači ob podelitvi nagrad za življenjsko delo izbranim fakultetnim profesorjem, v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju ob mednarodnem dnevu invalidov, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma ob 100-letnici Filozofske fakultete ter na Ministrstvu za kulturo. Leta 2020 pa so s kvartetom Dolce na državnem tekmovanju Temsig osvojile srebrno plaketo.

Leta 2020 je tudi opravila sprejemni preizkus na Akademiji za glasbo v Ljubljani, na katero se je tudi vpisala. Trenutno študira v razredu, nekdanjega koncertnega mojstra Slovenske filharmonije in izjemnega pedagoga, Janeza Podleska. Je tudi članica godalnega kvarteta C’est la vie, ki deluje od septembra 2021 pod mentorstvom violista Nejca Mikoliča. Skozi celotno glasbeno šolanje, se je udeleževala poletnih šol in mojstrskih tečajev priznanih violinistov (Armin Sešek, Katrine ten Hagen-Riesenberg, Wonji Kim Ozim, Gorjan Košuta, Goran Kentera).

ANA LOČNIŠKAR, učenje violine:

Od nekdaj se navdušuje nad delom z otroki in z veseljem svoje glasbeno znanje predaja mladim violinistov in violinistkam.

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti