Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Ajda Kričaj

Ajda Kričaj je pričela igrati flavto v Glasbeni šoli Domžale pod mentorstvom prof. Andreje Marčun Kompan. Svojo glasbeno pot je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Lize Hawlina.
Na tekmovanjih je prejela vrsto priznanj in nagrad. Na mednarodnem tekmovanju Giovano Musicisti v Trevisu je prejela prvo nagrado. Prvo mesto in zlato priznanje je dosegla na tekmovanju Svirel. Zlato priznanje je prejela tudi na tekmovanju v Povolettu ter prav tako na mednarodnem tekmovanju Ars Nova v Trstu. Tri zlata priznanja je prejela na mednarodnem tekmovanju Woodwind & Brass v Varaždinu, na festivalu Primavera v Bijeljini pa si je priigrala absolutno prvo mesto. Na državnem tekmovanju TEMSIG je leta 2019 dobila srebrno priznanje, leta 2022 pa je prejela zlato priznanje in posebno nagrado.

Ajda igra v raznih komornih zasedbah, s sekstetom flavt je osvojila dve zlati priznanji, na tekmovanju Celea pa je leta 2022 v kategoriji komorne skupine s harfo tudi zmagala. Bila je tudi članica pihalnega in simfoničnega orkestra Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.
Redno se udeležuje flavtističnih seminarjev pri priznanih profesorjih. Opravila je tudi sprejemni preizkus na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer trenutno nadaljuje svoje glasbeno izobraževanje.

Ajda Kričaj, učenje flavte

Že od nekdaj sem imela željo, da bi postala učiteljica flavte. Glasba me navdihuje, poleg tega pa zares uživam v pedagoškem delu, zato učencem z veseljem predajam svoje znanje in ljubezen do glasbe.

“Prvi korak pri iskanju znanja je tišina, drugi poslušanje, tretji pomnjenje, četrti vaja in peti – učenje drugih.”
-Salomon Ibn Gabirol

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Amarilis glasbeni priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti