Matej Kragelj, učenje kitare in mandoline

MATEJ KRAGELJ, učenje kitare in mandoline

Matej Kragelj, učenje kitare in mandoline: Svojo glasbeno kariero sem začel v nižji glasbeni šoli v Ljubljani pri profesorju Jerku Novaku na SGBŠ. Šolanje sem nadaljeval pri profesorici Evi Hren in svoje znanje še izpopolnjeval pri kitarskem orkestru in na raznih glasbenih seminarjih. Po uspešno opravljeni maturi in sprejemnih preizkusih sem se vpisal na Akademijo za glasbo v razred Katje Porovne Silič. Med študijem sem aktivno sodeloval v najrazličnejših inštrumentalnih zasedbah in zborih.
Kot solist in z orkestri sem s kitaro in mandolino izvedel že več kot sto koncertov v Sloveniji in tujini.

Svojo glasbeno pot nadaljujem tudi z Orkestrom Mandolina Ljubljana, kjer sem začel kot kitarist, kasneje pa še kot kontrabasist in mandolinist. Redno pomagam tudi najrazličnejšim zborom in folklornim skupinam po Sloveniji.

Matej Kragelj, učenje kitare in mandoline

Poučevanje kitare in mandoline mi je v veliko veselje in izziv, hkrati pa me tudi nadgrajuje in dopolnjuje. Pravijo, da moraš imeti delo rad, če ga želiš dobro opraviti, to pa še posebej velja pri glasbi. Glasba je namreč veliko več kot delo in učenje, so občutki, izražanje čustev, vztrajnost, kreativnost in svoboda. Zato je še toliko bolj pomembno, da pri svojem delu uživamo in tako prenašamo navdih tudi na najmlajše.

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete

TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK