Katarina Kozjek, učenje violončela

KATARINA KOZJEK, učenje violončela

Katarina Kozjek, učenje violončela: se je s šestimi leti začela učiti violončelo v Glasbeni šoli Domžale, kjer je zaključila pri prof. Almiri Hamidullini.

Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, v razredu prof. Karmen Pečar Koritnik. Kasneje se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani. Sprva je bila v razredu prof. Igorja Škerjanca, trenutno pa se izobražuje pri prof. Milošu Mlejniku.

Kot solistka in komorna glasbenica je prejela več nagrad na priznanih domačih in mednarodnih tekmovanjih. Med njimi so tekmovanje »Alfredo and Vanda Marcosig« v Gorici, tekmovanje »Antonio Salieri« v Legnagu in tekmovanje »Ars Nova« v Trstu. Prav tako tekmovanje »Davorin Jenko« v Beogradu in državno tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov »TEMSIG«.

Solistično ali komorno redno sodeluje na koncertih, predstavah in recitalih v okviru »Glasbene mladine ljubljanske« in »Glasbene mladine Slovenije«. Prav tako »Festivala Bled«, »Poletnega festivala Ljubljana«, »EPTA«, »Društva slovenskih skladateljev«, »Imago Sloveniae« in še mnogih drugih.

Izpopolnjuje se na seminarjih pri znanih pedagogih Damirju Hamidullinu, Karmen Pečar Koritnik, Davidu Gregorijanu, Julianu Arpu in Aleksandru Latckoviću. Vsekakor pa je potrebno omeniti tudi Konstantinu Pfiz, Jörg Widmann, Valery Sokolov, Wen –Sinn Yang, Werner Bärtschi.

Udeležuje se tudi turnej mladinskih mednarodnih orkestrov kot so »Wonderful youth orchestra« , »Branimir Slokar Academy«, »SFK symphony orchestra«. Redno igra v Simfoničnem orkestru Domžale Kamnik, Simfoničnem orkestru Akademije za glasbo Ljubljana, Komornem godalnem orkestru AG, Simfoničnem orkestru gimnazije Kranj, Komornem orkestru Amadeo, kot substitut pa večkrat igra tudi v orkestru Slovenske filharmonije ter orkestru RTV.

Katarina Kozjek, učenje violončela

Aprila 2013 je kot solistka z simfoničnim orkestrom Domžale Kamnik, pod vodstvom Simona Krečiča, izvedla Koncert za violončelo in orkester št.1, C. Saint-Saënsa, leto kasneje pa z istim orkestrom skladbo Kol Nidrei, skladatelja Max Brucha, pod taktirko Slavena Kulenovića. Aprila 2016 pa je v kulturnem domu Franca Bernika krstno izvedla skladbo »Veronikina usoda« skladatelja Tomaža Habeta. Trenutno pa je članica »Dua Antares«, ki sta ga ustanovili skupaj z violončelistko Tadejo Žele in »Godalnega kvarteta Emona«. V mnogih raznovrstnih zasedbah je tako poleg domačih odrov na stopila tudi v Italiji, Srbiji, Bosni, Avstriji, na Hrvaškem in Madžarskem, Nemčiji, Švici, Veliki Britaniji, Belgiji, Franciji ter na Kitajskem.

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK