Alja Gregorinčič, učenje klavirja

Alja Gregorinčič, učenje klavirja

Alja Gregorinčič, učenje klavirja: Svoje glasbeno izobraževanje sem začela z obiskovanjem kljunaste flavte, vendar me je hitro navdušil klavir. Dve leti sem obiskovala tudi solopetje, kjer sem kot solistka nastopila v spevoigri Kresniček. Vseh šest let klavirja me je poučevala mag. Olga Kous. Vsako leto sem sodelovala na festivalu Štrkci za klavirjem, kjer sem 5 let zapored dosegla zlato nagrado. V 6. razredu sem na Panonskem festivalu klavirja dosegla srebrno nagrado. Po odlično zaključenih šestih letih sem uspešno opravila sprejemni preizkus na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Moja profesorica je klavirja je bila mag. Lidija Maletić. Leta 2015 in 2016 sem se udeležila mednarodnega Koroškega klavirskega tekmovanja, kjer sem prvo leto dosegla srebrno priznanje, drugo leto pa zlato priznanje in prvo nagrado. Vsa leta sem sodelovala na produkcijah, leta 2016 pa tudi na projektnem koncertu klavirskega oddelka v spomin na velike baročne skladatelje, leta 2017 sem sodelovala na izmenjalnem koncertu obeh slovenskih Konservatorijev v Ljubljani.

Leta 2018 sem pričela svoje glasbeno izobraževanje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer še danes študiram pod vodstvom prof. Vladimirja Mlinarića. Leta 2019 sem sodelovala na slovenskih klavirskih dnevih EPTA, februarja 2020 sem nastopila v Budimpešti na izmenjalnem koncertu AG Lj in Akademije v Budimpešti. Junija 2021 sem diplomirala z najvišjo oceno, sedaj pa bom študij nadaljevala še na magistrski stopnji.

Alja Gregorinčič, učenje klavirja

Za študij klavirja in poučevanje na glasbeni šoli sem se odločila predvsem zato, ker sem že od majhnega, ko sem se sama začela učiti klavir, sanjarila o tem, da bom tudi jaz enkrat na drugi strani mize. Delo z otroki je zame res nekaj posebnega, saj je zanimivo gledati, kako so dovzetni za nova znanja. Enostavno ne vidim lepšega dela, kot to, da tisto, kar imaš najraje na svetu predajaš naprej novim, mladim navdušencem.

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete

TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK