Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Urška Fon

URŠKA FON, učenje klavirja: z glasbo se ukvarjam od svojega četrtega leta starosti. Klavir sem spoznala že v predšolskih letih, hkrati z vstopom v osnovno šolo pa sem začela tudi s poukom klavirja in nauka o glasbi na Glasbeni šoli Tolmin.

V šolskem letu 2005/2006 sem se udeležila Regijskega tekmovanja mladih pianistov Primorske v Postojni, kjer sem prejela srebrno priznanje. Kasneje sem sodelovala na tekmovanju TEMSIG še v šestem in osmem letniku klavirja, in sicer v kategoriji klavirski duo. Obe udeležbi sta mi prinesli dve zlati priznanji na regijskem in dve srebrni priznanji na državnem tekmovanju. Poleg osmih let klavirja je za mano še šest let nauka o glasbi in dve leti solfeggia. Glasbeno šolo Tolmin sem zaključila z odliko.

Kljub manjši oddaljitvi od glasbe med gimnazijskimi leti se je moja profesionalna pot nadaljevala z vpisom na študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer sem redna študentka od leta 2017. V okviru študija sem dejavna v dekliškem in komornem pevskem zboru Akademije za glasbo. Poleg študijskih obveznosti se z glasbo ukvarjam tudi v prostem času. Spremljam pevske zbore na nastopih in tekmovanjih, vodim glasbene počitnice, poučujem klavir in nauk o glasbi ter sodelujem s Pihalnim orkestrom Tolmin.

URŠKA FON, učenje klavirja

Že od malih nog me podpirajo učitelji, ki so razlog, da ostajam na svoji glasbeni poti. Z njihovo pomočjo sem premagala ure vadenja in strah pred nastopi ter se naučila zaupati v svoje zmožnosti – in v zmožnosti drugih. Prav takšno podporo in zaupanje, kot sem ju bila deležna sama, želim v svojem pedagoškem poklicu prenašati tudi naprej.

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti