Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Urša Lojen

Urša Lojen (1997) je pričela z igranjem klavirja pri osmih letih v Glasbeni šoli Rogaška Slatina pri prof. Josipu Tkalcu in kasneje pri prof. Andrei Seljan Drofenik. Glasbeno izobraževanje je nadaljevala na I. gimnaziji v Celju, v programu umetniške gimnazije pri profesoricama Jovanki Trifkovid in Simoni Moškotevc Guzej. Po opravljeni glasbeni maturi je pričela s študijem klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Zoltanu Petru, pri katerem je junija 2019 diplomirala z odliko. Trenutno je absolventka magistrskega študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Udeleževala se je raznih tekmovanj, koncertov ter se redno predstavljala z recitali. Svoje znanje je izpopolnjevala pri znanih pianistih in pedagogih kot so: Konstantin Bogino, Ruben Dalibaltayan, Simon Trpčeski, Tatjana Ognjanovič, Hinko Haas ter Andrea Seljan Drofenik.

Poleg klavirja se udejstvuje tudi na področju petja. V šolskem letu 2019/2020 je bila študentka petja pri prof. Heleni Zubanovich na Univerzi za upodabljajočo umetnost in glasbo v Gradcu, hkrati je bila dijakinja vzporednega glasbenega izobraževanja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Mateje Arnež Volčanšek, pri kateri je letos maja zaključila 4. letnik z odliko.
S poučevanjem je pričela leta 2017 na Glasbeni šoli Amarilis, z letošnjim šolskim letom pa bo delovala tudi kot korepetitorka. Poučevanje jo veseli in ji predstavlja izziv, saj želi otrokom približati ustvarjanje skozi glasbo.

Urša Lojen, učenje klavirja

Poučevanje mi vsak dan predstavlja nov izziv, saj ne obstaja nekakšnih univerzalnih napotkov, kako dobro učiti ali motivirati otroka … Vendar prav zato predstavlja takšno zadovoljstvo, kadar v otroku vzbudimo navdušenje in veselje. Tako kot se učijo otroci, se tudi mi vsak dan učimo z njimi, saj je vsak drugačen. Lastnosti, ki jih razvijejo pa so še bolj pomembne kot skladbice, ki se jih naučijo, saj tako razvijejo občutek odgovornosti in predanosti, širijo svojo domišljijo ter se naučijo ustvarjanja in izražanja skozi glasbo.

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti