Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

URBAN ERKER

Dvaindvajsetletni klarinetist Urban Erker iz Dragonje vasi. Pri osmih letih se je vpisal v Zasebno glasbeno šolo v Samostanu svetega Petra in Pavla na Ptuju, k profesorju Danijelu Šeguli. Po zaključenem prvem razredu, se je Urban vsako leto udeležil vsaj enega tekmovanja doma ali v tujini, kjer je vedno posegal po najvišjih mestih.

Po končani osnovni šoli je svojo glasbeno pot nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Poučeval ga je profesor Damijan Kolarič. V štirih letih si je priigral nekaj vidnih nagrad. Nekatera so: zlato priznanje na državnem tekmovanju Temsig, zlato priznanje na mednarodnem tekmovanju v Beogradu, 3. mesto na mednarodnem tekmovanju v Novem Sadu. Še bolj si v čast šteje opravljeno avdicijo za solista s pihalnim orkestrom umetniške gimnazije v Mariboru. Pridaja pa tudi koncert s komornim orkestrom slovenske filharmonije.

Prejel je nagrado “Doktorja Romana Klasinca”, katero ob koncu šolanja Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru podarja le trem dijakom v generaciji. Prav tako mu je v veliko veselje in čast igranje na predstavi Grmace, ki se je odvila v okviru 100. obletnice drame v SNG Maribor.

Urban sedaj obiskuje prvi letnik magisterija na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Jože Kotarja. V študentskih letih je dosegel peto mesto na svetovnem tekmovanju na Tajskem, prvo mesto na tekmovanju v Varaždinu in zlato plaketo na državnem tekmovanju Temsig.

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Amarilis glasbeni priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti