Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Tjaša Forte

Tjaša Forte učenje flavte: svojo glasbeno pot sem začela na Glasbeni šoli Trbovlje v razredu učiteljice Barbare Černe. Že v nižji glasbeni šoli sem se udeleževala tekmovanj TEMSIG in sodelovala v različnih orkestrih in komornih sestavih.

Po opravljenih sprejemnih preizkusih sem se vpisala na srednjo glasbeno šolo Celje. Prva tri leta je bil moj profesor Luka Železnik, zadnje leto je bila moja profesorica Mirjana Brežnik. Pogosto sem sodelovala na tekmovanjih, državnih in mednarodnih. V prvem letniku sem na državnem tekmovanju TEMSIG prejela bronasto plaketo. V tretjem letniku na tekmovanju SVIREL srebrno nagrado in na tekmovanju EMONA bronasto plaketo, v četrtem letniku na tekmovanjih Citta di Palmanova drugo nagrado in na TEMSIGU zlato plaketo. V tretjem letniku sem sodelovala v triu Suave, prejele smo bronasto plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG in srebrno nagrado na SVIRELU. Udeležila sem se raznih seminarjev pri profesorjih: Matej Zupan, Karolina Šantl Zupan, Nataša Paklar, Erwin Klambauer (AUT), Adriana Ferreira (POR), Nina Assimakopoulos (ZDA), Boris Bizjak, Marko Zupan in ostali.

Sem članica Delavske godbe Trbovlje in pogosto sodelujem na lokalnih prireditvah in širše. Trenutno študiram flavto na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorju Mateju Grahku.

Tjaša Forte, učenje flavte

Učenje flavte mi predstavlja izziv, pa tudi priložnost, da pridobim nove izkušnje. Zavedam se velike odgovornosti, saj otroci v glasbeni šoli ne pridobijo le znanja o glasbi, temveč tudi
vztrajnost, samozavest in delovne navade. Svojim učencem želim na zabaven in prijazen način pokazati, kako lahko z marljivim delom vzljubijo igranje na flavto. Vesela sem, ko vidim
napredek učenca, kar je tudi potrditev mojega dela. Moja največja želja je, da bi učenci v glasbi uživali in z veseljem hodili v glasbeno šolo.

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti