Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Taja Omejec

MOJA »GLASBENA PRIPRAVNICA«

Taja Omejec – nauk o glasbi, predšolska glasbena vzgoja; Prvo srečanje z glasbo se je začelo že v vrtcu, kjer sem obiskovala pevski zbor. Vzgojiteljice so svetovale staršem, da me vpišejo v predšolsko glasbeno vzgojo. Ker sem imela le 5 let, so me vpisali v glasbeno šolo, kjer sem 3 leta obiskovala pouk synthesizerja in doživela prvi stik s tipkami in glasbeno teorijo.

KLAVIR IN GLASBENA TEORIJA

Pri 8-ih letih sem se vpisala v glasbeno šolo Vrhnika na klavir in ga uspešno zaključila pri prof. Patriciji Pečar Kumar. Pod njenim mentorstvom sem se izkazala tudi pri nauku o glasbi in na tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov dosegla zlato priznanje.
Z glasbeno teorijo sem nadaljevala v Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana, kjer sem leta 2006 pod mentorstvom prof. Katarine Pustinek Rakar na tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov dosegla prvo zlato nagrado. Klavir me je poučevala prof. Maja Faganel. Pod njenim vodstvom sem v zadnjem letniku srednje šole uspešno opravila sprejemne izpite za klavir in čez štiri leta, v času študija na Akademiji za glasbo, z odliko opravila maturo iz klavirja pri prof. Lidiji Malahotky Haas.
Študij sem nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, sprva le na pedagoškem oddelku, čez dve leti pa sem se vpisala še na oddelek sakralne glasbene umetnosti. Študij glasbe sem zaključila z dirigiranjem pri prof. Marku Vatovcu.

Taja Omejec, nauk o glasbi, glasbena pripravnica

ORGLE IN ZBOROVODSTVO

Proti koncu osnovne šole sem v roke dobila otroški cerkveni zbor v Borovnici, prav tako pa so v cerkvi potrebovali organista. Ker sem imela nižjo glasbeno šolo in sem dobro brala note, je ta čast doletela mene. Tako sem prišla prvič v stik z vodenjem otroškega pevskega zbora, ki je počasi rasel v mladinski zbor in sedaj postal mešani pevski zbor, ki ga vodim še danes. Strokovno sem se izpopolnjevala na festivalu Evropa Cantat v Mainzu, Mednarodnemu pevskemu tednu Evropa Cantat v Ljubljani in na tečajih za organiste in zborovodje v Velesovem pod vodstvom Tomaža Faganela in Martine Batič.
Pouk orgel sem nadaljevala na Akademiji za glasbo na sakralnem oddelku pri prof. Mariu Perestegiju.

SOLO PETJE

Vsak pevski zborovodja mora poznati svoj glas in vedeti, kako se pravilno poje. V solopetju sem se izpopolnjevala pri prof. Marjanu Trčku. Izpopolnjevala sem se v zborih Camerata cantores iz Konservatorija za glasbo in balet, Komornemu zboru Akademije za glasbo, s katerim sem imela priložnost sodelovati v operi L’Orfeo in Komornem zboru Ave.

Taja Omejec, nauk o glasbi, glasbena pripravnica

POUČEVANJE

Že v nižji glasbeni šoli sem si zadala cilj, da bom postala učiteljica v glasbeni šoli. Ko sem še kot učenka sedela v naši majhni učilnici, sem si predstavljala, kako bom sama nekoč odpirala vrata malim glasbenikom, da bodo nekoč sami znali zapeti in igrati po notah ter nekoč samostojno ustvarjali in delili z drugimi čudovit svet glasbe,v katerega so vstopili z vpisom v glasbeno šolo.

Glasbena šola Ljubljana – Amarilis mi daje to priložnost, da vsem svojih skupinam prenesem svojo ljubezen in veselje do glasbe.

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti