Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Peter Barbo

Peter Barbo – učenje klavirja, se je rodil leta 1998 v Ljubljani. Klavir se je začel učiti pri petih letih pri prof. Lidiji Andabaki. Z odličnim uspehom je končal Glasbeno šolo Ljubljana Vič – Rudnik pri prof. dr. Radovanu Škrjancu in z njim šolanje tudi privatno nadaljeval. Leta 2017 se je vpisal na oddelek za glasbeno pedagogiko na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je obiskoval  pouk klavirja v razredu prof. Marte Kržič. Od leta 2019 študira klavir v razredu prof. Tatjane Ognjanovič. Dodatno se je izobraževal pri različnih mednarodno uveljavljenih pianistih. Nastopal je na številnih koncertih, samostojnih recitalih in domačih ter mednarodnih glasbenih festivalih (Slovenski glasbeni dnevi, Ljubljana Festival, Mozartovi družinski dnevi…).

Pogosto deluje kot korepetitor, sodeluje pri opernih produkcijah in na koncertih spremlja zbore, solo pevce ter različne komorne zasedbe. Leta 2018 je na klavirskem tekmovanju v Srbiji osvojil prvo nagrado in drugo mesto, leta 2019 pa prvo mesto in prvo nagrado v kategoriji klavir solo in klavirski duo, prav tako pa je bil razglašen za zmagovalca tekmovanja.

Peter Barbo, učenje klavirja

Pri poučevanju glasbe se posveča razvijanju mnogih sposobnosti učencev, ki so koristne na različnih področjih skozi življenje: spomin, zbranost, marljivost, disciplina dela, fina motorika… Vse to pa se gradi ob umetnosti, užitku – spoznavanju lepega.

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti