Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

NINA SULJIĆ

“Svoje delo jemljem blazno resno, saj glasba širi zelo nalezljivo bolezen: ljubezen”. 

Nina Suljić trenutno obiskuje magistrski študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Svojo glasbeno pot je začela kot učenka klavirja v Glasbeni šoli Trebnje, kjer je nižjo glasbeno šolo zaključila v razredu prof. Zoltana Petra. Kot pevka je v srednješolskih letih sodelovala v vokalni zasedbi Deorina, ki je prejela več mednarodnih srebrnih in zlatih plaket. Harmonijo in kontrapunkt jo je učil skladatelj in dirigent prof. Gregor Zagorc. Leta 2020 je uspešno opravila maturitetni predmet na Konservatoriju za glasbo in Balet Ljubljana, modul A – glasbeni stavek. Po opravljenih sprejemnih izpitih je leta 2020 začela z dodiplomskim študijem glasbene pedagogike, ki ga je končala v letu 2023. 

Z glasbeno-pedagoškim delom je začela kot učiteljica predšolskih plesnih skupin. V zadnjih letih pa se posveča predvsem poučevanju klavirja. Tako je nabrala že veliko izkušenj z učenci vseh starosti. Ker si pravico do glasbenega izobraževanja zaslužijo vsi, ki si je želijo, se je v zadnjih letih posvetila tudi ranljivejšim skupinam, kot so učenci s posebnimi potrebami. V preteklem študijskem letu je raziskovala povezavo med motnjo avtističnega spektra in klavirske glasbene ustvarjalnosti. Raziskovala je tudi študije primera Autism spectrum disorder and music creativity in predavala na mednarodni konferenci First international conference CALT: Creative Approaches to Learning and Teaching v Osijeku. Svoje pedagoško znanje širi tudi z rednim obiskovanjem sorodnih konferenc in seminarjev. 

NINA SULJIĆ, učenje klavirja

Imeti priložnost, da širim svoje znanje in ljubezen do glasbe med ljudmi, je neprecenljivo. John Locke trdi, da se človek rodi kot nepopisan list. Jaz pa trdim, da je ta list lahko popisan z najlepšo pesmijo, ki jo človek nosi v sebi. 

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Amarilis glasbeni priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti