Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Matija Hozjan

Matija Hozjan, učenje kitare; Rodil sem se 27.12.1998 v Murski Soboti. S kitaro sem se začel ukvarjati pri osmih letih na nižji glasbeni šoli v Lendavi, pri učitelju Vojislavu Sljepčeviću. Od 6. do 8. razreda me je kitaro poučeval učitelj Dušan Stojanović. Prav tako sem 8. razred glasbene šole zaključeval v času 1. letnika srednje šole na Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru, kjer sem opravil tudi en letnik programa predšolska vzgoja. Nato sem marca 2014 uspešno opravil sprejemne izpite na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru k prof. Sašu Lamutu. Leta 2018 sem uspešno zaključil 4-letno izobraževanje in 11.07.2018 maturiral.

V času srednješolskega izobraževanja sem eno leto igral tudi bas kitaro pri Big bandu Konservatorija Maribor in se dodatno izobraževal na raznih seminarjih in mojstrskih tečajih pri več priznanih glasbenikih in profesorjih. To so bili: Goran Krivokapić, Paolo Pegoraro, David Pavlovits, Andrej Grafenauer, Istvan Römer, Nejc Kuhar, Tomaž Rajterič in drugi. Od vsakega od njih sem se naučil nekaj novega in še izpopolnil svoje znanje igranja kitare.

Matija Hozjan, učenje kitare

Po končani umetniški gimnaziji sem v lanskem šolskem letu deloval tudi kot učitelj kitare na glasbeni šoli Lendava. Hkrati  sem se dodatno izobraževal pri profesorju Damjanu Stanišiću. Dva izmed njih sta na tekmovanju Dnevi kitare Krško zmagala vsak v svoji kategoriji in tekmovanju Altamira v Italijanski Gorici dosegla visoka priznanja. Trenutno študiram na Akademiji za glasbo v Ljubljani, študij glasbene umetnosti, inštrumenta kitare. Tudi v času študija si želim nadaljevati s poučevanjem kitare in se izboljševati na področju pedagoškega dela.

V Glasbeni šoli Amarilis Ljubljana se poleg klasičnih pedagoških prisotpov poslužujemo tudi novih, kreativnih načinov in tako učence motiviramo na njim prijazne načine. Veseli me, da se spodbuja tovrsten način dela, razmišljanja in kreativni pristopi, kar nas tudi same bogati in izpopolnjuje.

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti