Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Marko Erzar

Marko Erzar,  je študent Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu izr. prof. Barbare Jernječič Fürst, mag.art. Bil je član Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič Univerze v Ljubljani ter solist Mešanega pevskega zbora Gimnazije Ledina.

V letu 2016 je nastopil v operi »Le petit caffe« Teje Merhar v sklopu projekta Akademije za glasbo »Mini Opere« ter v »Fidelio« L. van Beethovna z SNG Opera in balet Ljubljana. Leta 2017 je debitiral v vlogi Sprecher ter Papageno (zamenjava) v programu Lyric Opera Studio Weimar v „Die Zauberflöte“ W.A.Mozarta. V letu 2018 je debitiral kot Gandalf v operi »The Hobbit« skladatelja Deana Burrya, kot Smrt v operi »Lenora« Toma Kobeta, kot On v »Pesem o ljubezni« Teje Merhar ter kot Alvar v »Les Indes galantes« J.P.Rameauja pod vodstvom Muziektheater Transparant. Leta 2019 je sodeloval pri projektu “Mini Opere 2”, v operi Matica Romiha “Gaja” kot Samorog v operi Tilna Slakana “Stari ima vedno prav” kot Stari Mož. V sklopu Berlin Opera Academy pa je nastopil kot Don Giovanni v operi W. A. Mozarta “Don Giovanni”. Februarja leta 2020 je debitiral v glavni vlogi Franceta Prešerna, v operi «Julija« Aleša Makovaca.

Je dobitnik več nagrad na mednarodnih tekmovanjih. Leta 2016 je osvojil tretjo nagrado na »Mednarodnem tekmovanju 2016 za pevce v Maribor«. Nato prvo nagrado na tekmovanju »Lav Mirski« v Osijeku in prvo nagrado na tekmovanju »Vera Vitkai« v Novem Sadu. Leta 2018 je osvojil 2. nagrado na področju Samospev in tretjo nagrado na področju Opera na »2.Mednarodno pevsko tekmovanje SGSM 2018«. V letu 2019 pa je osvojil 2.nagrado na področju Samospev na »3. Mednarodno pevsko tekmovanje SGSM 2019«.

Redno se udeležuje seminarjev ter mojstrskih tečajev pri priznanih pedagogih (Marcos Fink, Silvana Bazzoni Bartoli, Ludovic Tezier, Claudia Visca, Martina Zadro, Marvin Keenze). Je prejemnik štipendije za nadarjene študente Mestne Občine Ljubljana.

MARKO ERZAR, solo petje

Deluje kot pevec ter pevski pedagog, saj zelo rad predaja znanje mladim generacijam. Z delom z otroki, se je prvič soočil v okviru projekta Univerze v Ljubljani »Razvoj čustvene pismenosti mladostnikov skozi glasbo«. Vodil pa je tudi delavnice vokalne tehnike Deškega zbora Cerkve svete Trojice v Ljubljani.

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti