Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Magdalena Jovan

Svojo glasbeno izobraževanje je začela v Glasbeni šoli Moste – Polje, kjer je igrala violino pri prof. Plamenki Dražil. Obiskovala je Škofijsko klasično gimnazijo, kjer je pela v Komornem zboru Zavoda sv. Stanislava ter igrala v Godalnem orkestru Glasbene šole Matije Tomca pod vodstvom prof. Damjana Močnika. V gimnazijskih letih je začela tudi z učenjem petja pri prof. Marti Močnik Pirc na Glasbeni šoli Matije Tomca. Pod njenim mentorstvom se je udeležila tako državnih kot mednarodnih tekmovanj. 

Pri odločitvi za študij jo je zaneslo naprej v glasbene vode, tako da je uspešno opravila sprejemne izpite in se vpisala na program Glasbena pedagogika na Akademiji za glasbo, ki ga sedaj obiskuje na magistrski stopnji. V okviru študija se je spoznala z zborovskim dirigiranjem, ki je poleg glasbene pedagogike njeno glavno področje zanimanja. Zborovstvo jo zanima tako iz vidika pevca kot dirigenta, saj je več let pela in še poje v zboru Akademije za glasbo. Najaktivnejše pa se udejstvuje v  Akademskem pevskem zboru Tone Tomšič Univerze v Ljubljani, kjer deluje kot asistentka dirigentke Rahele Durič Barić. Redno se udeležuje tudi zborovodskih mojstrskih tečajev in seminarjev. 

Magdalena Jovan,

Med pedagoško prakso v okviru študija se je srečala z vsemi starostnimi skupinami učencev, vendar je ugotovila, da jo najbolj veseli delo z najmlajšimi otroci. Njihovo navdušenje ob spoznavanju radosti glasbe in iskreno veselje ob plesu, petju in igranju na inštrumente me spodbuja in navdihuje.

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Amarilis glasbeni priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti