Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Lan Timotej Turek

LAN TIMOTEJ TUREK, učenje saksofona, klarineta, flavte in improvizacije;  ”Učenje je izpopolnjevanje učenca in učitelja in večno iskanje njune sinergije.”

Svojo glasbeno pot sem začel s klarinetom v Glasbeni šoli Domžale. Tekom sedmih let učenja sem prejel številna priznanja in nagrade na državni ravni.
Takoj za tem sem se odločil, da spoznam še druge inštrumente, zato sem se vpisal še na saksofon.

V štirih letih učenja saksofona sem opravil vseh šest razredov in se vpisal na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani. Smer Jazz in popularna glasba sem nadaljeval pri profesorjih Klemnu Kotarju in Tjaši Perigoj. Takrat sem spoznal tudi osnove jazz teorije in glasbene improvizacije.

Po štirih letih obiskovanja ljubljanskega konservatorija, sem se odločil, da poskusim na sprejemnih preizkusih iz jazz saksofona na Konservatoriju v Celovcu. Uspešno sem jih opravil in si zapečatil usodo za nadaljnjih pet let. Moj profesor je bil v tem času odličen glasbenik Michael Erian. Izobraževanje sem v letu 2018 končal z diplomo.

V svoji glasbeni karieri sem v okviru različnih glasbenih zasedb izdal kar nekaj zgoščenk. Med drugim z zasedbo RondNoir, Gašper Trček kvinteta, Godbe Domžale in drugih.

Trenutno sem član zasedb Gverillaz Big Band, Godbe Domžale, Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik in rock banda Polna luna. Nastopam pa tudi kot član različnih jazz combov.

Poleg solističnega ukvarjanja z glasbo in pisanja skladb za manjše zasedbe, zelo rad pišem tudi za orkester. Predvsem Godbo Domžale, za katero sem prvo suito z naslovom Iris napisal leta 2016.

LAN TIMOTEJ TUREK, učenje saksofona, klarineta, flavte in improvizacije

Kljub temu, da se učimo vse življenje, pa se je na moji dosedanji poti nabralo že ogromno znanja in izkušenj. Te z veseljem delim z mojimi učenci.

Na svoje učenje inštrumenta gledam kot na izpopolnjevanje učenca in učitelja in večno iskanje njune sinergije. Pouk mora potekati kar se da učinkovito, da je tak tudi napredek. Ko se temu približamo, postane učenje in poučevanje pravi užitek.

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti