Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Katarina Zorec

Katarina Zorec je sopranistka, ki prihaja iz Ivančne Gorice. Trenutno je študentka prvega letnika magistrskega študija na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Študira operno petje v razredu redne profesorice Pie Brodnik. Na Pedagoški fakulteti je diplomirala s področja socialne pedagogike.

Svojo glasbeno pot je začela v Glasbeni šoli Grosuplje, kjer je zaključila šest razredov solo petja pri profesorici Poloni Kopač Trontelj. V tem obdobju se je udeležila tekmovanj mladih pevcev v Italiji, na Hrvaškem in v Srbiji, kjer je leta 2019 dosegla prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju solo pevcev Vera Kovač Vitkai v Novem Sadu in nastopila na zaključnem koncertu prvonagrajencev.

Pevsko znanje redno izpopolnjuje na mojstrskih tečajih petja: Pia Brodnik, Edita Garčević Koželj, Ewa Biegas, Štefica Grasselli idr. Leta 2022 je pod mentorstvom profesorice Pie Brodnik dosegla 2. mesto in srebrno plaketo na državnem tekmovanju mladih glasbenikov TEMSIG. Od leta 2022 tudi projektno sodeluje v zboru SNG Opera in balet Ljubljana pod vodstvom Željke Ulčnik Remic in v zboru Slovenske filharmonije. Januarja 2023 se je prvič predstavila kot solistka na odru SNG Opera in balet Ljubljana v projektu Miniopere III v produkciji Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. Aprila 2023 se je predstavila z recitalom samospevov v ciklu Solo e da camera Akademije za glasbo. Aktivno sodeluje v komornih sestavih v okviru Akademije za glasbo in sodeluje na različnih prireditvah in koncertih (Glasbena matica, Glasbena mladina ljubljanska …), prireja samostojne recitale ter se izobražuje na različnih seminarjih. 

Katarina Zorec, učenje petja

Učiteljski poklic zame predstavlja izziv in hkrati priložnost, da svoje dosedanje znanje izpopolnjujem in ga delim z mladimi talenti. Učencem želim omogočiti izkušnjo odkrivanja lastne kreativnosti, muzikalnosti in v prvi vrsti tekom pouka gojiti ljubezen do glasbe. Osredotočam se predvsem na iskanje lepote glasu, ki je lastna vsakemu posamezniku in skozi katerega lahko vsak izrazi svoja čustva in doživljanje. 

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Amarilis glasbeni priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti