Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Katarina Viher

Katarina Viher (2002) je študentka na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Janeza Podleska. Violino se je začela učiti pri sedmih letih na Glasbeni šoli Celje in nato končala še umetniško gimnazijo, katere program izvajata I. gimnazija v Celju in Glasbena šola Celje pri profesorici Alenki Firšt. Redno se udeležuje seminarjev in poletnih tečajev pri uglednih koncertantih in pedagogih (Volodja Balžalorsky, Helfried Fister, Loris Grubišić, Anđelko Krpan, Tomaž Lorenz, Janez Podlesek, Monika Skalar). 

Kot solistka je na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem osvojila več nagrad in posebnih priznanj ter prav tako kot članica dua violin s sestro Ano Viher.

Leta 2020 ter 2021 se je kot finalistka izobraževalnega projekta Emars Masters solistično predstavila s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije.  

Katarina Viher, učenje violine

Poučevanje mi je v veliko veselje. Nič ne presega iskric v otrokovih očeh, ko navdušeno razvijajo svoje sposobnosti in začnejo uživati v glasbi. Prav tako pa se lahko od njih naučimo stvari, ki smo jih sami morda že pozabili.

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Amarilis glasbeni priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti