Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Eva Grmek

Eva Grmek, učenje violine in viole: »Ko najdeš dar za poučevanje v sebi, ga je potrebno izkoristiti in predati znanje mlajšim. Tako bodo lahko tudi oni uživali v glasbi, kot uživamo mi.«

Svoje glasbeno šolanje sem pričela že pri šestih letih z učenjem kljunaste flavte na Glasbeni šoli Vrhnika. Po treh letih igranja mi je profesor Aco Müller svetoval, naj izberem drug inštrument. Predlagal je violino in kljub ugovarjanju staršev je pri tem tudi ostalo. Tako sem pričela z učenjem violine pri prof. Đorđu Beraku, kasneje pa še z učenjem klavirja pri prof. Patriciji Pečar Kumar. Po uspešno opravljenih sprejemnih preizkusih na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani sem pričela z učenjem v razredu prof. Armina Seška. Šolanje na Konservatoriju sem uspešno opravila. Nato sem se vpisala še na študij violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razred priznanga profesorja Gorjana Košute.

Skozi vsa leta učenja sem se udeleževala seminarjev in poletnih šol pri različnih profesorjih (Stefan Milenković, Armin Sešek, Vasilij Meljnikov, Vesna Stankovič, Gorjan Košuta,…). Obiskovala sem tudi tekmovanja doma in v tujini (TEMSIG, ITHAKA, Paolo Spincich, Jupiter, Sremska Mitrovica …). Tam sem preizkušala svoje sposobnosti, zbirala priznanja in spoznavala nove profesorje ter violinske kolege.

Eva Grmek, učenje violine in viole

Učenje mi postavlja vedno nove cilje. To me izredno veseli, saj je vsak učenec kot posebno, unikatno poglavje. Ravno zaradi tega sem se zadnja leta še posebej posvetila pedagogiki. Poučevala sem že na Glasbeni šoli Vrhnika in izkusila veselje učiteljskega poklica. Izkušnja mi je tudi pomagala pri odločitvi, da sem se naknadno vpisala še na pedagoško smer podiplomskega študija.

Glasbena šola Ljubljana Amarilis mi omogoča, da lahko znanje prenašam tudi v prakso in ga predajam svojim učencem. Z veseljem poučujem, saj menim, da je od učitelja odvisen otrokov odnos do glasbe in veselje. To pa je poleg znanja tudi moj osnovni cilj in želja, da čim večim približam glasbo na prijeten in prijazen način.

»Ko najdeš dar za poučevanje v sebi, ga je potrebno izkoristiti in predati znanje mlajšim. Tako bodo lahko tudi oni uživali v glasbi, kot uživamo mi.«

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti