Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

Anže Rupnik

Anže Rupnik, učenje klavirja: z učenjem klavirja sem začel z osmimi leti pri prof. Kaji Stražar na Glasbeni šoli Vrhnika. Izobraževanje sem nadaljeval na Gimnaziji Poljane ter vzporedno na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Sijavuša Gadžijeva. Sedaj sem študent drugega letnika Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Tatjane Ognjanovič.

Sem nagrajenec domačih in mednarodnih tekmovanj (Ars nova Trst, »CITTA DI GORIZIA« Gorica, »Isidor Bajić Piano Memorial« Novi Sad, TEMSIG 2013, 2016), letos sem na 48. Državnem tekmovanju TEMSIG prejel srebrno plaketo in 2. nagrado. Skupaj s sestro Manco in bratom Nejcem že devet let igram v Klavirskem triu Rupnik, s katerim smo prav tako nagrajenci mnogih tekmovanj (TEMSIG 2014, 2017, Primož Ramovš 2015, Svirel 2016, »ALPE ADRIA« Majano Italija 2018). Izpopolnjeval sem se na mojstrskih seminarjih pri prof. Sijavušu Gadjijevu, prof. Tatjani Ognjanovič, prof. Konstantinu Boginu, prof. Alexandru Mndojantsu, prof. Valeryu Piasetsky ter prof. Andreasu Groethuysenu.

Decembra 2016 in januarja 2019 sem se uspešno predstavil na koncertih v ciklu »Ob klavirju« Glasbene mladine ljubljanske v mali dvorani Slovenske filharmonije, aprila lani pa sem s Simfoničnim orkestrom Cantabile izvedel Klavirski koncert št. 1 v Es-duru Franza Liszta v Logatcu ter v Ljubljani. Tudi s Klavirskim triom Rupnik smo se predstavili na domačih in tujih odrih, v ciklih Glasbena mladina ljubljanska, Glasbena mladina Slovenije, Festival Lent Maribor, Festival Bled, Festival Vrhnika, Imago Sloveniae, Mladi virtuozi, ter na samostojnih koncertih v Rimu, Devinu ter na Dunaju. Kot član Klavirskega tria Rupnik sem prejemnik Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana za leto 2015.

Anže Rupnik, učenje klavirja

S poučevanjem klavirja sem se prvič srečal lani, ko sem nadomeščal odsotnost moje nekdanje učiteljice klavirja na Glasbeni šoli Vrhnika, kar mi je predstavljalo nek nov izziv, s katerim pa se želim spet spopasti. Želim si prenašati svoje znanje o glasbi in igranju klavirja na mlajše, saj vem, da učenje poteka v obe smeri. Na ta način tudi jaz pridobivam izkušnje zaradi katerih bom v prihodnosti lahko boljši pianist in pedagog.

Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti