Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

 Aleksandra Radovanović

Sopranistka Aleksandra Radovanović je študirala petje na Deželnem konservatoriju v Celovcu v razredu prof. Gabriela Lipuša in na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Barbare Jernejčič Fürst. Dodatno se je izobraževala pri profesorjih in umetnikih kot so Edita Garčević Koželj, Bernarda Fink, Angelika Kirchschlager, Peter Maus, Snežana Nena Brzaković, Hans Adolfsen, Theresa Plut, Regine Hangler, Alessandro Svab.

Na opernih deskah je uprizorila vlogo Poppee iz Händlove opere »Agrippina«, vlogo Ženskega zbora iz Brittnove opere »Onečaščena Lukrecija«, »Cherubina« iz Mozartove opere »Figarova svatba«, »Adelo« iz Straussove operete »Netopir«, »sestrico« iz Kocenove opere za otroke »Veveriček posebne sorte«, »Staro« iz Lipušove operete »Kot stari naredi je zmerom prav« ter sodelovala v operi A. Makovca »Julija«.

Večkrat je sodelovala z opernim zborom SNG Opera in balet Ljubljana. V okviru operne šole v mestu Beeskow v Nemčiji je pela v predstavah »Opera v skednju« in na dveh koncertih z orkestrom. Izvedla je francosko-slovenski recital ob prazniku glasbe in zaključku francoskega predsedovanja Svetu Evropske unije ter imela recital na poletnem festivalu Akademije za glasbo »Solo e da camera«.

Kot solistka je med drugim nastopila v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v kantati Carla Orffa »Carmina burana«, na festivalu »Ljubljana Baroque 2021«, na koncertu ob 100. obletnici skladatelja Josipa Ipavca skupaj z ansamblom 4Saxess in v koncertnem ciklusu Glasbene matice Ljubljana »Pevski obeti«. Na prvem programu radia Slovenija je nastopila v oddaji »Komorni studio« posvečeni skladatelju Mirku Poliču.

Aleksandra Radovanović, učenje petja

Aktivna je tudi kot pevska pedagoginja in svoje znanje in izkušnje z veseljem predaja naprej.

GLASBENI PRIROČNIK

Vse, kar morate vedeti o glasbeni šoli in o posameznem instrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga lahko prenesete TUKAJ.

Amarilis glasbeni priročnik
Stopite v stik z nami
Vpis v glasbeno šolo
Vodnik za starše
Inštrumenti