VLADIMIR MLINARIĆ, klavir – učenje, korepeticije

VLADIMIR MLINARIĆ, klavir – učenje, korepeticije

klavir

VLADIMIR MLINARIĆ, klavir – učenje, korepeticije: Vladimir Mlinarić se je pričel učiti klavir s sedmimi leti. Srednjo šolo je končal v razredu prof. K. Kirac. Študiral je v Ljubljani, v razredu prof. Zdenke Novak, ki mu je prenesla tehniko L. Godowskoga (GodowskigGeiger-EichhorngZ. Novak). Svoje znanje je izpopolnjeval na Dunaju, v razredu znamenitega L. Brumberga, učenca slavnega H. Neuhausa, ter na poletnih mojstrskih tečajih pri prof. A. Valdmi, K. Boginu, L. Hallmann-Russell… Velik vpliv  na njegov umetniški razvoj je imela prof. B. Zakotnik, pri kateri je študiral interpretacijo lieda. Še kot študent je dobil kar nekaj nagrad (študentska “Prešernova nagrada”, prve nagrade na državnih tekmovanjih). Je tudi dobitnik nagrad na mednarodnih tekmovanjih (Zemono, Lucca, Ragusa-Ibla).

VLADIMIR MLINARIĆ, klavir – učenje, korepeticije

S koncertiranjem je pričel v rodni Puli leta 1981. Kot solist ali v različnih komornih zasedbah je igral v večjih evropskih središčih. Med njimi so (Pariz, München, Torino, Milano, Firenze, Dunaj, Edinburgh, Bruxelles…), ZDA (Washington, Cleveland, Mobile…), v Kanadi in v Rusiji. Redno nastopa na mednarodnih festivalih (Santander, Ljubljanski festival, Ohrid, Europamusicale, Al Bustan…). Sodeloval je z znanimi umetniki (Pierre Amoyal, Nurit Pacht, Igor Gavriš, Kurt Widmer, Marcos in Bernarda Fink, Mirjam Kalin, Jasminka Stančul…). Je član tria Luwigana od njegove ustanovitve  leta 1994 (dobitniki Betettove in Župančičeve nagrade). Izvaja tudi moderno glasbo, krstil je nove skladbe I. Petrića, T. Sveteta, B. Leskovica, P. Ramovša in drugih.  Strokovna kritika ga ocjenjuje kot prefinjenega interpreta, ki v sebi združuje akademizem in fantazijo ter ambicijo in ljubezen do glasbe. O njegovih izvedbah pišejo da so precizne in pregledne, o njegovem stilu da je diskreten i nevsiljiv.  Na ljubljanski Akademiji za glasbo od leta 2002 deluje kot profesor klavirja. Član je strokovnih žirij na tekmovanjih v Sloveniji, Italiji, ČrniGori in Rusiji.

V glasbeni šoli Ljubljana – Amarilis smo zelo ponosni, da lahko sodelujemo s profesorjem takšnega kova. Prav posebej pa nam je v zadovoljstvo spremljati, s kakšnim občutkom in predanostjo, prof. Mlinarić svoje znanje in dragocene izkušnje predaja najmlajšim.

Rezervirajte si svoje mesto na http://amarilis-sola.si/vpis/, do zapolnitve mest -> pod program pa navedite: KLASIČNI PROGRAM KLAVIR – prof. Mlinarić

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK