urša lojen – učenje klavirja

URŠA LOJEN – učenje klavirja

URŠA LOJEN – učenje klavirj

Urša Lojen – učenje klavirja: Moja ljubezen do glasbe in igranja klavirja raste že od majhnih nog. Pri osmih letih sem pričela z učenjem klavirja pri prof. Josipu Tkalcu. Ta me ni samo vzpodbujal pri igranju klavirja, temveč tudi pri petju. Tako sem kmalu začela obiskovati ure petja pri prof. Andreji Obrul ter kasneje pri prof. Davorju Mikuliću.

Predanost glasbi in podpora učiteljev me je vzpodbudila, da sem opravila sprejemni preizkus na umetniški gimnaziji v Celju. Pri profesoricah Jovanki Trifković ter Simoni Moškotevc Guzej sem se urila v tehniki ter svoje znanje predstavila na raznih tekmovanjih, festivalih ter koncertih. Obiskala sem več seminarjev in poletnih šol pri Konstatinu Boginu, Simonu Trpčeskem , Hinku Haasu, Andrei Seljan Drofenik ter še mnogih drugih, kjer sem spoznala razsežnost glasbe. Trenutno izpopolnjujem znanje in učenje klavirja v Ljubljani na Akademiji za glasbo pri prof. Zoltanu Petru. Vzporedno obiskujem tudi petje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Mateji Arnež Volčanšek.

Urša Lojen – učenje klavirja

Poučevanje mi vsak dan predstavlja nov izziv, saj ne obstaja nekakšnih univerzalnih napotkov, kako dobro učiti ali motivirati otroka … Vendar prav zato predstavlja takšno zadovoljstvo, kadar v otroku vzbudimo navdušenje in veselje. Tako kot se učijo otroci, se tudi mi vsak dan učimo z njimi, saj je vsak drugačen. Lastnosti, ki jih razvijejo pa so še bolj pomembne kot skladbice, ki se jih naučijo, saj tako razvijejo občutek odgovornosti in predanosti, širijo svojo domišljijo ter se naučijo ustvarjanja in izražanja skozi glasbo.

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete

TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK