Polona Soban, učenje violončela

POLONA SOBAN, učenje violončela

Polona Soban, učenje violončela: Sem Primorka in moje otroštvo je zaznamovalo  šolanje v OŠ Danila Lokarja v Ajdovščini. Moje otroštvo seveda ne bi bilo popolno brez učenja violončela v nižji glasbeni šoli. Sprva pod vodstvom prof. Tine Rejc, nato še pri prof. Milanu Hudniku. Kasneje je velik pečat name pustilo tudi srednješolsko obdobje, ki sem ga preživela v Škofijski gimnaziji Vipava.

Po končani srednji glasbeni šoli sem se odločila za študij violončela pri prof. Jaki Stadlerju na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Na številnih tekmovanjih sem prejela nagrade in priznanja (Antonio Salieri, Legnago, Italija, 2014; Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale, 2014; Svirél, Štanjel, Slovenija, 2013 in 2015, TEMSIG, 2015 idr.).

Udeležila sem se vrhunskih mojstrskih tečajev pri priznanih profesorjih. Med njimi so Igor Mitrovič, Karmen Pečar Koritnik,  Giovanni Gnocchi, Michelangelo Maffucci, Ofer Canetti, Maruša Bogataj, Christian Poltera …

Od leta 2010 sem redna članica mladinskega orkestra NOVA filharmonije. Prav tako sem članica godalnega kvarteta NOVA,  s katerim aktivno nastopam in se koncertno udejstvujem doma in v tujini. Redno se še udeležujem tekmovanj in mojstrskih tečajev pri priznanih profesorjih, kot so Benjamin Ziervogel, Brian Finlayson, Daniel Rowland idr.

Polona Soban, učenje violončela

Učenje violončela je posebna radost in veselje. Glasbena šola Ljubljana Amarilis je zame kot zvočnik, ki radiu omogoča, da iz njega pride čudovita glasba, ob kateri uživamo. Tako lahko jaz predajam svojim učencem vse znanje, ki sem ga in ga še vedno z veseljem črpam od najboljših.

Študij inštrumenta se nikoli ne neha. Vedno se najdejo novi izzivi in učenje mladih nadobudnih violončelistov je zame izziv, ki se ga lotevam z največjim veseljem!

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete

TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK