Patricija Turnšek, učenje kitare, komorna igra

PATRICIJA TURNŠEK, učenje kitare, komorna igra

Patricija Turnšek, učenje kitare, komorna igra;

Svojo glasbeno pot sem začela na nižji glasbeni šoli Skladateljev Ipavcev Šentjur, kjer sta me poučevala profesorja Katja Florjančič in Uroš Eferl.
Šolanje sem nadeljevala na I. gimnaziji v Celju- umetniška smer. Prva tri leta je bil moj profesor Marko Zorec, zadnje leto pa sem zaključila pod mentorstvom Suzane Hebar Čamer.

Uspešna sem bila na različnih mednarodnih tekmovanjih v Sloveniji, kot tudi v tujini. Dosegla sem veliko zlatih in srebrnih plaket, ter pobrala tudi kar nekaj nagrad. Izstopajoči so: Mörski festival kitare, kjer sem dvakrat prijela zlato priznanje in 2. nagrada; Svirel, kjer sem prav tako prejela zlato priznanje ter drugo nagrado. 1. nagrada na Omiš guitar festivalu in na koncu še mednarodno tekmovanje Antonio Salieri. Prav tam sem kot absolutna zmagovalka prejela še priznanje za najboljšo izvedbo baročne skladbe, ter bila izbrana med najboljših deset finalistov na tekmovanju.

Patricija Turnšek, učenje kitare, komorna igra

Svoje znanje sem še dodatno izpopolnjevala pri najrazličnejših profesorjih, kot so: Marcin Dylla, Xhevdet Sahatxhija, Paolo Pegoraro, Pavel Steidl, Istvan Römer, Anders Miolin in mnogi drugi.

Trenutno sem študentka na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Tomaža Rajteriča.

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK