Patricija Turnšek, učenje kitare, komorna igra

PATRICIJA TURNŠEK, učenje kitare, komorna igra

Patricija Turnšek, učenje kitare, komorna igra; je svojo glasbeno pot začela na nižji glasbeni šoli Skladateljev Ipavcev Šentjur. Njena profesorja sta bila Katja Florjančič in Uroš Eferl. Šolanje je nadeljevala na I. gimnaziji v Celju-umetniška smer. Prva tri leta je bil njen profesor Marko Zorec, zadnje leto pa je zaključila pod mentorstvom Suzane Hebar Čamer. Bila je uspešna na različnih mednarodnih tekmovanjih v Sloveniji, kot tudi v tujini. Dosegla je veliko zlatih in srebrnih plaket, ter pobrala tudi kar nekaj nagrad. Izstopajoči so:

  • Mörski festival kitare, kjer je dvakrat prijela zlato priznanje in 2. nagrado.
  • Svirel, kjer je tudi prijela zlato priznanje ter drugo nagrado,
  • nagrada na Omiš guitar festivalu in
  • mednarodno tekmovanje Antonio Salieri, kjer je kot absolutna zmagovalka prijela še priznanje za najboljšo izvedbo baročne skladbe.

Patricija Turnšek, učenje kitare, komorna igra

Svoje znanje je dodatno izpopolnjevala pri najrazličnejših profesorjih iz celega sveta, kot so: Marcin Dylla, Xhevdet  Sahatxhija, Paolo Pegoraro, Pavel Steidl, Istvan Römer, Anders Miolin in mnogi drugi. Trenutno se udeležuje študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Tomaža Rajteriča.

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK