Nataša Trček – solo petje (klasično in popularno petje)

NATAŠA TRČEK – solo petje (klasično in popularno petje)

Nataša Trček – solo petje (klasično in popularno petje) je sopranistka,

ki je šolo petja zaključila z magisterijem iz petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Njena mentorica je bila priznana glasbenica in docentka Barbara Jernejčič Fürst.

Nataša je svoje glasbeno izobraževanje začela z učenjem klavirja na Glasbeni šoli Idrija. Kasneje je šolo petja nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Na KGBL je poleg klavirja obiskovala tudi glavni predmet – Petje pri profesorici Mateji Arnež Volčanšek in pri profesorju Marjanu Trčku.

Sodeluje v različnih komornih sestavih, še posebej dejavna pa je na področju izvajanja sodobne glasbe.

Redno sodeluje s Studiem za sodobno glasbo Akademije za glasbo ter izvaja dela mlade generacije slovenskih skladateljev.

Nastopila je v koncertnih ciklih kot so Zvokotok v Španskih borcih in 3. Slowindova pomlad v Slovenski filharmoniji. Kot solistka se je predstavila v kratkih operah Čas skladatelja Simona Penška in Le Petit Café. Prav tako pa tudi v operi Pesem o ljubezni skladateljice Teje Merhar. V pretekli koncertni sezoni je nastopila v vlogi Flore v Brittnovi operi Obrat vijaka. Režiral jo je Igor Pison, glasbeno ovdstvo pa je prevzel Simon Dvoršak.

Nataša Trček – solo petje (klasično in popularno petje) je

v tekoči koncertni sezoni nastopila v koncertnem abonmaju Gradu Rače s projektom Lacrime / Solze. Novembra se je predstavila tudi s solističnim recitalom v Slovenski filharmoniji.  Recital solo petja je potekal v okviru cikla Glasbene mladine ljubljanske Mladi mladim.

Kot aktivna udeleženka je sodelovala na 2. mednarodnem tednu kompozicije pod mentorstvom skladatelja Stephena McNeffa. Svoje glasbeno znanje je izpopolnjevala tudi na mojstrskih tečajih Barbare Jernejčič Fürst. Bogato znanje pa je pridobivala tudi od mentorjev Therese Plut, Pije Brodnik, Martine Zadro, Ellen Rissinger in Roka Rappla.

Redno se udeležuje pevskih tekmovanj tako pri nas kot v tujini (tekmovanje Hilde Zadek 2015, tekmovanje Bruna Špiler 2014).

Pred dvema letoma pa je osvojila tudi absolutno 2. mesto in srebrno priznanje na Mednarodnem tekmovanju iz solfeggia v Ljubljani.

V Glasbeni šoli Ljubljana – Amarilis smo izredno veseli in ponosni, da lahko sodelujemo z njo. Njeno bogato znanje solo petja in petja na sploh ter glasbe bo obogatilo nas, predvsem pa vse učence naše šole.

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete

TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK