Matic Košir, učenje kitare

MATIC KOŠIR, učenje kitare

klavir

Matic Košir, učenje kitare; je svojo glasbeno pot začel v GŠ Škofja Loka, pri profesorju Denisu Kokalju. Po 8 letih, se je vpisal na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, v razred profesorja Jerka Novaka. Trenutno se udeležuje študija kitare na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu profesorja Andreja Grafenauerja. Poleg študija pa z velikim veseljem že predaja svoje znanje naprej nadobudnim učencem. Že od samih začetkov se udeležuje raznih kitarskih tekmovanj:

  • Mürski festival kitare.
  • Guitar art v Beogradu.
  • Mednarodno tekmovanje v Krškem.
  • TEMSIG
  • Eevropsko tekmovanje Enrico Mercatali.

Na tekmovanjih je osvojil zlate, srebrne in bronaste plaket. Za izpostaviti je prvo mesto na Mürskem festivalu kitare in 2. mesto na državnem tekmovanju TEMSIG.

Matic Košir, učenje kitare

Matic se redno udeležuje in dodatno izobražuje na raznih kitarskih seminarjih, na katerih sodeluje s številnimi priznanimi kitaristi. Naj naštejemo nekatere: Paolo Pegoraro, Costas Cotsiolis, Istvan Römer, Nejc Kuhar, Helmut Weinhandel in drugi. Poleg solističnega delovanja je v vseh teh letih sodeloval in bil član raznih komornih zasedb. Med drugim kitarskega orkestra GŠ Škofja Loka, kitarskega tria Al Capone, komorne zasedbe Zmešnjavci in glasbene skupine Buckle up.

Trenutno je kitarist skupine Vinci & Plačanci, član kitarskega orkestra Akademije za glasbo in kitarist v Orkestru Mandolina Ljubljana. Matic se ne omejuje samo s klasično kitaro, ampak raziskuje tudi najrazličnejše glasbene stile, kot so jazz, rock, pop, itd… Ravno s tem namenom igra tudi akustično in električno kitaro, občasno pa poprime tudi za bas kitaro in ukulele.

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK