Manca Udovič – učenje klavirja, komorna igra, korepeticije

MANCA UDOVIČ – učenje klavirja, komorna igra, korepeticije

Manca Udovič – učenje klavirja, komorna igra, korepeticije; je pianistka, ki je v zadnjih petnajstih letih svojega glasbenega delovanja nastopila na mnogih koncertih, prireditvah in tekmovanjih.

V nižji glasbeni šoli, je bila njena mentorica profesorica Magda Dimnik Kryžanowski. Nato se je vpisala na jazz oddelek Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, vzporedno pa tudi na Gimnazijo Vič. Leta 2010 je uspešno maturirala in bila sprejeta na Akademijo za glasbo v Zagrebu, v razred profesorja Veljka Glodića. Tu je leta 2016 magistrirala z odliko.

Manca je dobitnica zlate in srebrne plakete na Državnem tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije. Večkrat je sodelovala s slovenskim skladateljem Igorjem Deklevo in na RTV Slovenija posnela tudi njegovo Suito v barvah. Novembra 2014 je na mednarodnem tekmovanju v Italiji (Vittoria Caffa Righetti Prize) osvojila drugo nagrado. Kot solistka je večkrat nastopila na hrvaškem koncertnem ciklusu Virtuoso.

Priredila je več samostojnih recitalov doma in v tujini. Že več let spretno združuje svoje zanimanje za klasično in jazz glasbo. Uspešna deluje v različnih komornih zasedbah. Od leta 2013 muzicira v klasičnemu triu Cassiopeia, ki ustvarja pod umetniškim vodstvom eminentnega profesorja Saše Nestorovića. Trio je nanizal številne uspešne koncerte doma in v tujini.

Manca Udovič – učenje klavirja, komorna igra, korepeticije

Posebej odmevna je bila njihova Božična turneja 2015. Razprodana sta bila Modri salon v Ljubljani in velika dvorana Domoljuba v Koprivnici na Hrvaškem. Leta 2014 je trio osvojil prvo nagrado na Hrvaškem državnem tekmovanju komornih skupin v Opatiji. Temu pa so naslednje leto dodali srebrno plaketo na mednarodnem tekmovanju Svirél v Štanjelu. Manca je sodelovala s številnimi slovenskimi glasbeniki in big bandi: bb KGB Ljubljana, bb Grosuplje, bb RTV Slovenija, bb Zmaji. S slednjim je posnela dvojni CD z naslovom Without the Moon, ki je izšel leta 2013 pri založbi ŠKUC. Manca je stalna članica glasbeno-plesne zasedbe Akordika, s katero preigravajo skladbe iz mjuziklov in avtorske kompozicije. Manca se redno izobražuje na seminarjih pri uglednih profesorjih (Peter Donohoe, Eugen Indjić, Kemal Gekić, Vladimir Tropp) v tujini.

Z avtorsko glasbo je opremila performans slovenske pesnice Kaje Teržan, ki je letošnja nominiranka za eronikino nagrado. Na Festivalu Živa književnost sta poleti 2016 skupaj s Teržanovo navdušili s projektom Delta. Z glasbo je Manca opremila dokumentarni film Samo ta glas imam, ki je bil premierno predvajan oktobra leta 2013. Na pobudo režiserja Jadrana Sterleta je glasbo za film napisala in nato tudi odigrala (posnela). Film je izšel na DVD-ju v založbi Knjižnice Jožeta Udoviča Cerknica. Od leta 2017 Manca Udovič deluje kot instrumentalistka, samozaposlena v kulturi.

Manca se predstavlja z uspešnim avtorskim projektom Romanca, ki je bil januarja 2018 premierno izveden v Katedrali Kina Šiške.

Manca Udovič – učenje klavirja, komorna igra, korepeticije

Manca že več let poučuje klavir v glasbeni šoli. Pedagoško delo jo zelo veseli, uspehi njenih učencev pa ji dajejo veliko nove energije in volje za nadaljno delo. Novih idej in načinov, kako znanje prenašati na bodoče generacije mladih umetnikov, Manci nikoli ne zmanjka.

Učenje klavirja je poslanstvo, ki ga opravlja z največjim veseljem, zato je pri tem tudi zelo kreativna, kar pa se kaže v izjemnih metodah motivacije učencev, ki jih je tekom let razvila in z njimi pomagala mladim pianistom do odličnih rezultatov.

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK