LUCIJA PRIJATELJ, učenje klavirja

LUCIJA PRIJATELJ, učenje klavirja

Lucija Prijatelj, učenje klavirja; ”Glasba in klavir sta moja strast in ne znam si predstavljati, da tega ne bi delila z drugimi. Ta čudovit instrument in veselje želim približati tudi našim najmlajšim.”

je svojo glasbeno pot začela s petimi leti v glasbeni pripravnici, v okviru glasbene šole Grosuplje, podružnica Dobrepolje. Pri šestih letih se je vpisala v glasbeno šolo Grosuplje, kjer se je osem let učila klavirja pri prof. Lovorki Nemeš Dular.

V času šolanja na nižji glasbeni šoli se je aktivno udeleževala seminarjev (prof. Sijavuš Gadžijev in prof. Konstantin Bogino), delavnic o nastopanju (prof. Alenka Zupan) ter klavirskih tekmovanj (Ithaka in TEMSIG).

Leta 2010 se je vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, v razred prof. Nine Prešiček. Krajši čas je obiskovala tudi pouk pri prof. Zoltanu Petru. V času študija na Konservatoriju za glasbo in balet se je udeleževala številnih seminarjev. Med njimi pri prof. Dr. h. c. Arbo Valdmi, prof. Rubenu Dalibatayanu, prof. Claudiu Martinezu Mehnerju, prof. Nataši Veljković.

Nastopala je tudi na številnih javnih odrih v okviru Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana in drugod.

Od leta 2014 študira na Akademiji za glasbo v razredu zasl. prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak, ter sodeluje v različnih komornih skupinah v okviru Akademije za glasbo

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK