Lea Rwankuba, telovadba za zdravo hrbtenico

LEA RWANKUBA, telovadba za zdravo hrbtenico (fizioterapevtka)

Lea Rwankuba, telovadba za zdravo hrbtenico: V mladosti me je za približno šest let poneslo v glasbene vode, kjer sem pričela z igranjem kljunaste flavte. Kasneje sem se pet let učila še igranja prečne flavte. Prav zaradi tega se zavedam, kako pomembna je pravilna drža pri igranju inštrumenta in vadba za zdravo hrbtenico.

Sem Lea Martina Rwankuba, rojena na Gorenjskem, kjer sem po končani osnovni šoli obiskovala Gimnazijo Kranj. Maturo sem zaključila z odliko,  študij pa sem nadaljevala na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani – Fizioterapija.

Praktično fizioterapevtsko znanje sem pridobivala na Polikliniki ter v Avstriji. Privatklinik Lassnitzhöhe, klinika za ortopedske in nevrološke bolezni ter v Tamperah na Finskem (v domu starejših občanov ter na nevrološki kliniki). Kljub mladosti imam številne izkušenje tudi z delom z otroki, ki me izredno veseli in mu dajem izjemen pomen.

Lea Rwankuba, telovadba za zdravo hrbtenico

Telovadba za zdravo hrbtenico je še posebej pomembna prav pri najmlajših. V mladosti otrok namreč posnema in opazuje čisto vse, kar se okrog njega dogaja. Zato je zelo pomembno, da mu predstavljamo dober zgled in ga postavimo v dobro okolje, kjer se bo lahko razvijal in napredoval.

Glasbena šola Ljubljana Amarilis se tega zelo dobro zaveda. Vesela sem, da lahko sodelujemo in tako skupaj pomagamo mladim ohranjati zdrave hrbtenice!

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete

TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK