Ekaterina Lepoša, učenje violine in viole

EKATERINA LEPOŠA, učenje violine in viole

Ekaterina Lepoša, učenje violine in viole: Glasba niso samo note in ritem. Glasba nas bogati, zbližuje, v nas razvija čustva in še veliko več. Ravno zato se mi kot pedagogu zdi zelo pomembno, da se učencu popolnoma posvetim. Tako mu pomagam razviti ne samo talent, ampak tudi njegov osebni značaj.  Glasbena šola Ljubljana Amarilis je šola, kjer učencem z veseljem predajamo znanje in našo energijo. Ne učimo se le not, učimo se tudi izražanja, ustvarjanja in vztrajnosti. To so vrednote, ki mi zelo veliko pomenijo in jih z veseljem predajam tudi učencem.

Z igranjem violine sem pričela pri šestih letih v Murski Soboti, kjer sem nadaljevala šolanje pri prof. Vesni Čobal.

Po končani nižji glasbeni sem se vpisala na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani. Poučeval me je prof. Jernej Brence, na Akademiji za glasbo v Ljubljani pa prof. Primož Novšak. V času šolanja sem dosegala odlične rezultate na različnih državnih in mednarodnih tekmovanjih (1. mesto na tekmovanju v Trstu, 1 in 2. mesto na TEMSIG-u, 1. mesto na tekmovanju Ithaka, Svirel …).

Svoje znanje nadgrajujem pri priznanih profesorjih (Pavel Vernikov, Igor Ozim, Wonji Kim Ozim …). Solistično sem že nastopala z dvema orkestroma in imela samostojni recital v okviru festivala Lent. Kot substitut pogosto igram v simfoničnem orkestru RTV Slovenije.

Ekaterina Lepoša, učenje violine in viole

Učenje violine in predajanje znanja mlajšim generacijam je nekaj najlepšega, še posebej, ko se pokažejo rezultati. Ni lepšega kot biti ponosen učitelj. Videti učenca, ki se izkaže na nastopu ali na uri z veseljem zaigra skladbo in ob tem uživa – to je pravo zadovoljstvo!

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete

TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK