David Mozetič, učenje saksofona in flavte

DAVID MOZETIČ, učenje saksofona in flavte (kljunaste in prečne)

David Mozetič, učenje saksofona in flavte: Poimenovali so me po starem očetu, skladatelju in zborovodji – poleg imena pa sem podedoval tudi njegovo neizmerno ljubezen do glasbe. Čeprav sem se z glasbo začel ukvarjati pri osmih letih, me slednja spremlja že celo življenje.

Na domačem radiu so se namreč ves čas predvajale pesmi najrazličnejših izvajalcev in žanrov. Vse od Bacha in Mozarta do ameriškega swinga in rock’n’rolla, tudi slovenske narodnozabavne glasbe ni manjkalo. V tej široki paleti zvokov sta dva inštrumenta posebej izstopala. Saksofon in flavta, ki sta me povsem prevzela in tako zapečatila mojo usodo.

V naslednjih letih sem svoje znanje razvijal v glasbenih šolah in najrazličnejših zasedbah vse od pihalnih orkestrov, big bandov in najrazličnejših manjših bendov. V tem obdobju sem se udeležil mnogim glasbenih delavnic in tudi treh državnih TEMSIG tekmovanj. Prejel sem dve zlati plaketi na regijskem in državnem področju, na kateri sem izredno ponosen. Z leti pa me je radovednost vedno bolj peljala v jazz vode in nasploh v improvizirano glasbo.

Trenutno svoje znanje nadgrajujem še na konservatoriju za jazz glasbo v Celovcu pri odličnem saksofonistu Michaelu Erianu. Hkrati aktivno koncertiram; priložnost sem imel igrati z različnimi slovenskimi jazz glasbeniki in tudi z bolj prepoznavnimi imeni slovenske glasbene scene. Med njimi so Uroš Perič, Tinkara Kovač, Vlado Kreslin, Darja Švajger, Nuša Derenda, Anika Horvat, Maja Keuc …). Prav tako se ves čas dodatno izpopolnjujem tudi v igranju prečne flavte, kar mi predstavlja poseben izziv.

Čeprav velik del svojega življenja posvečam igranju, preostanek časa namenim knjigam in branju. Zaradi tega sem poleg študija glasbe vpisal tudi študij filozofije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer sem trenutno absolvent.

David Mozetič, učenje saksofona in flavte

Učenje saksofona in učenje flavte je zame poseben cilj, ki mi ga pomaga uresničevati glasbena šola Ljubljana Amarilis. Vsak dober učitelj želi svoje znanje čim bolje predati naprej in to je tudi moja želja. Z veseljem se posvečam vsakemu učencu posebej in z njim odkrivam njegov maksimalni potencial.

Vse, kar morate vedeti pred vpisom v katerokoli glasbeno šolo, in o posameznem inštrumentu, si lahko preberete v BREZPLAČNEM glasbenem priročniku, ki si ga prenesete

TUKAJ.

Ostali člani

BREZPLAČNI GLASBENI PRIROČNIK